SAMO MU JE JEDNA STVAR U GLAVI Đoković poslao jasnu poruku pred početak turnira u Šangaju

17:53 | 02-10-2024

Tenis 0

Srpski teniser se vraća na teren

foto

Novak Đoković će nastupiti na Mastersu u Šangaju prvi put posle pet godina. Četvorostruki šampion ovog turnira je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati sa boljim iz duela Mikelsen-Bo.

Novak je istakao da želi u Šangaju da dođe do jubilarne stote titule u karijeri. Srpskog tenisera obožavaju u Kini, a nastoji da unapredi kineski jezik.

- Moram da poradim na svom kineskom. Malo sam nazadovao, moram da priznam. Pet godina, predugo nisam bio ovde, zato moram da vežbam.

Novak je poručio da se oseća dobro i sveže, te da očekuje dobar rezultat.

- Volim da igram ovde, uslove na terenu, podršku koju dobijam. Imam dodatnu motivaciju da pokušam da osvojim svoju 100. titulu - kaže Đoković i dodaje.

- Trudim se da na treningu napredujem na dnevnoj bazi. Igram mnogo poena, gemova, setova da bih došao do željenog nivoa jer nisam u poslednje vreme igrao na mnogo turnira. Moram da uhvatim priključak sa ostalima.

Novak je tokom dana trenirao sa Kinezom Džidženom Džangom.

- Mislim da je teren i dalje pričično brz. Mi igrači smo baš pričali o tome, kako juče tako i danas na terenu. Loptice su drugačije, ona verovatno pomalo usporavaju igru. Ipak i dalje je sve prilično brzo.

Na kraju, dodao je i šta je neophodno da bi se pobeđivalo.

- Morate dobro da servirate, to je velika prednost.  Zato radim baš mnogo na tome - zaključio je četvrti teniser sveta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading