ŠVAJCARAC POBEDIO MLADU NADU FRANCUSKE Vavrinka slavio i ostao na Novakovom putu ka trofeju u Šangaju

20:50 | 03-10-2024

Tenis 0

Poznati švajcarski teniser i trenutno jedan od najiskusnijih na ATP turu, Sten Vavrnika uspeo je da savlada veliku tenisku nadu Francuske, Đovanija Mpetšija Perikara u dva seta i da tako ostane na Đokovićevom putu ka tituli u ovom kineskom gradu - 2:0 (7:6, 7:6)

Sten Vavrinka

Za neke neočekivano, ali potpuno realno kada su mečevi Perikara u pitanju, oba seta su otišla u tajbrejk. Francuzu je jednostavno preteško oduzeti servis, u šta se uverio i sam Vavrinka, ali je na kraju ipak odneo trijumf, pošto je bio smireniji kada se sve lomilo.

Imao je Perikar štaviše dve set i brejk lopte da izbegne tajbrejk na 6:5 u svoju korist, ali ih nije iskoristio. U odlučujućem gemu se potpuno raspao i uzeo samo dva poena Švajcarcu.

OVAKO IZGLEDA IDEALAN TENISER Evo kako je legendarni Švajcarac opisao Novaka Đokovića

Slična priča i u drugom setu, s tim da tada nije bilo "predigre" u vidu brejk lopti, nego se odmah otišlo na dramatičan tajbrejk. Imao je Perikar tu jednu set loptu, nije uspeo da je realizuje, ali zato jeste Vavrinka i na kraju je slavio pobedu.

U drugom kolu će igrati sa mladim Flavijom Kobolijem, dok u eventualnom trećem ide na našeg Novaka Đokovića, pod uslovom da on pobedi Mihelsena ili Bua.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading