OGLASIO SE BIVŠI BROJ JEDAN Evo šta je rekao o Nadalovoj penziji, pa opet pokazao koliko ne voli Novaka

17:00 | 10-10-2024

Tenis 0

Brojne su reakcije na Nadalovu penziju

novak đoko

Još jedna od legendi koja se oglasila zbog odluke Rafaela Nadala da završi tenisku karijeru bio je i čuveni rumuski teniser Ilije Nastase. 

Nastase trenutno ima 78 godina, RG je uzeo 1973. a US Open godinu dana ranije. Sada se javio i prokomentarisao Nadalov odlazak u penziju, dok je istovremeno unizio ostale tenisere. Pogotovo Novaka Đokovića kog otvoreno ne voli. 

Gracias, Rafa

- Naravno, sada je to starost. Koliko je daleko trčao... Osvojiti 14 Rolan Garosa je jedinstven poduhvat koji niko nikada neće moći da ponovi! Za mene, na Rolan Garosu je kao da se osvoje svih četiri Grend Slam turnira u isto vreme. To je moje mišljenje. U sve mečeve je uložio dušu i dao sve na terenu. Svi njegovi mečevi su bili borbeni, borio se za svaku lopticu. Nije poklanjao poene, nije ostavljao nijednu lopticu protivniku. Pravi profesionalac. Najveći profesionalac među svima, a uz to je i veoma prijatan - rekao je Nastase za rumunske medije i dodao:

Ilije Nastase EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
 

- Veoma sam dobar prijatelj sa njegovim ujakom, ali i s njim. Ali ne mogu da ga nazovem da mu čestitam na povlačenju. Zaista ne mogu to da uradim. Više je bio povređen jer je igrao igru iscrpljivanja, što je zahtevalo mnogo od njega. Njegovo telo je trpelo više nego kod drugih koji su igrali tehnički. U tenis je uložio strast od malih nogu.

Ostaće upisano da je Rafa osvojio 92 trofeja, od čega su 22 Grend slema, dok je Nastase 1973. bio prvi igrač sveta. Novaka je prozivao posle Adria Tura pre četiri godine.

- Novak je vrlo dobro znao koji rizik preuzima organizacijom takvog turnira. Mislio je da su svi glupi, a samo on pametan i eto šta se dogodilo. Zašto je Đokoviću bio potreban ovaj turnir, zar nema dovoljno novca? Ceo turnir je bio besmislen - rekao je Rumun tada.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading