ĐOKOVIĆ PONOVO ZADIVIO ČITAV SVET Novak nikad emotivnije nije pričao o Rafi: Samo ti znaš šta si sve morao da pretrpiš...

18:20 | 10-10-2024

Tenis 0

Novak Đoković oglasio se nakon što je Rafael Nadal saopštio da završava karijeru

rafael nadal novak đoković

Španski teniser saopštio je ranije u toku dana da će ove sezone završiti bogatu karijeru i da će mu Dejvis kup sa Španojom biti poslednje takmičenje.

Svet tenisa ostao je u šoku, iako se povlačenje Španca očekivalo, a posle njegove odluke javio se i Đoković, jedan od Nadalovih najvećih rivala.

- Rafa, jedan post nije dovoljan da iskažem poštovanje koje gajim prema tebi i onome što si učinio za naš sport. Inspirisao si milione dece da počnu da igraju tenis i mislim da je to verovatno najveće dostignuće koje svako može da poželi. Tvoja upornost, posvećenost, borbeni duh će se učiti decenijama. Tvoje nasleđe će živeti zauvek. Samo ti znaš šta si sve morao da pretrpiš da bi postao ikona tenisa i sporta uopšte. Hvala ti što si me toliko puta gurnuo do granice u našem rivalstvu koje je najviše uticalo na mene kao igrača. Tvoj strast za predstavljanjem Španije je uvek bila izuzetna. Želim ti najbolji mogući oproštaj u Malagi sa Dejvis kup timom Španije. Biću tamo lično da odam poštovanje tvojoj zvezdanoj karijeri - napisao je Đoković. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Đoković i Nadal poslednji put su igrali na Olimpijskim igrama u Parizu, kada je Srbin slavio u drugoj rundi. 

Bio je to njihov 60. međusobni susret, a Novak vodi 31-29.

 

Komentari(0)

Loading