OSTAĆETE U ŠOKU KADA VIDITE OVAJ PODATAK Evo kada je Đoković poslednji put izgubio od Nadala na betonu

16:28 | 18-10-2024

Tenis 0

Prošlo je dosta vremena

Novak Đoković, Rafael Nadal

Novak Đoković i Rafael Nadal igraće meč za treće mesto na egzibicionom turniru "Slem šest kraljeva". To će biti poslednji međusobni okršaj dvojice najvećih rivala, s obzirom na to da će se Španac po završetku finalnog turnira Dejvis kupa povući iz tenisa.

Do sada su odigrali tačno 60 međusobnih duela, od čega je srpski teniser dobio 31, a Rafa 29. Poslednji put u zvaničnom meču su se sastali ovog leta na Olimpijskim igrama u Parizu, kada je Đoković slavio sa 6:4, 6:1.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da su poslednjih godina igrali samo na šljaci. Na betonu nisu igrali još od finala ATP kupa početkom 2020, kada je Novak trijumfovao sa 2:0.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Šokantan podatak jeste da je Nadal poslednji put pobedio Đokovića na tvrdoj podlozi pre više od 11 godina!. To se desilo u septembru 2013. u finalu US opena, kada je slavio sa 3:1, po setovima 6:2, 3:6, 6:4, 6:1.

Od tada, Španac nije na betonu uspeo da osvoji nijedan jedini set! Odigrali su u međuvremenu devet mečeva na ovoj podlozi i Đoković je dobio svih devet i to maksimalnim rezultatom. To dovoljno govori koliko je Srbin bio superioran protiv svog najvećeg rivala van šljake.

Đoković i Nadal će poslednji međusobni duel odigrati u subotu od 16:30 i ostaje da se vidi može li Španac da prekine ovu zastrašujuću seriju najboljeg tenisera svih vremena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading