SVET TENISA NA NOGAMA Sinerova bolna ispovest o dopingu koja se dugo čekala

21:15 | 25-10-2024

Tenis 0

Italijan otvorio dušu.

Janik Siner

Penzija Rafaela Nadala je bacila prilično u senku doping skandal Janika Sinera o kojem se manje govori, ali je uvek "vruća" tema.

Naročito kada reč dobije prvi teniser sveta, otvori dušu i u bolnoj ispovesti progovori o najvećoj mrlji dosadašnje karijere.

- U početku je bilo teško jer nisam mogao da se otvorim tolikom broju ljudi. Bio je to veoma delikatan period, veoma težak, jer nisam znao kako da se ponašam i šta će ispasti, nisam znao šta će se desiti sa mojim timom. Bilo je veoma teško jer inače uvek imam kontrolu. Sve dok se posle nekoliko nedelja nisam probudio jedno jutro i pomislio: "Ali nisam uradio ništa loše, nisam ništa znao". I tada je za mene već bilo gotovo.

Priznao je Siner i da mu je veoma teško palo što je objavljena vest o dopingu.

- Najteži trenutak je bio kada je vest izašla. A sve je objavljeno u veoma delikatno vreme za mene, pre grend slema. Želeo sam da treniram već u sredu, ali je vest puštena u utorak. Tada je bilo bolje da ne idem na trening, jer bi u klubu bio preveliki haos. Onda smo odlučili da idemo u četvrtak, i to uveče jer je manji broj ljudi. Stigli smo tamo, bilo je jako teško. Pogledao sam malo druge igrače, da bih razumeo šta oni zaista misle i postavio sam sebi mnogo, mnogo pitanja.

Siner EPA-EFE/STR
 

Ono što je dobra stvar za Italijana je da je iz teške situacije izvukao važnu životnu lekciju.

- Shvatio sam ko mi je prijatelj, a ko nije. Video sam da ima mnogo igrača za koje nisam mislio da su mi prijatelji i prilično veliki broj za koje sam mislio da jesu, a ispostavilo se da nisu. Iz tog razloga, ne kažem da mi je cela ova situacija donela dobro, ali me je naterala da razumem mnoge stvari.

Smatra Siner da se nije promenio zbog doping skandala i svestan je da sada mora da radi mnogo više.

- Verujem da se kao osoba nisam promenio. Ono što se dogodilo, nije promenilo mene kao osobu ili način na koji se ponašam prema ljudima oko sebe ili kako se ponašam prema bilo kojoj osobi koju sretnem. Ono što se promenilo je to da imam manje slobodnog vremena. Ali ja sam osoba koja sve svoje vreme posvećuje poslu i to je nešto što zavisi od mene. Ako želim da sutra ostanem kod kuće, mogu to da uradim - ali ne želim, jer je moja karijera počela kada sam odlučio da odem od kuće kada sam imao 13 i po godina. Sada sa 23 godine sam dostigao o čemu sam sanjao, postao sam prvi na svetu. I upravo sada moram da nastavim da radim i da se usavršavam, jer svi ostali igrači žele da budu na mom mestu - istakao je prvi reket planete.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading