DA LI JE BITKA ZA PRVO MESTO NA KRAJU GODINE ZAVRŠENA? Evo šta novi Alkarazov poraz znači za Đokovića

15:31 | 11-10-2023

Tenis 0

Mirno spavaj Novače, ne mogu ti ništa

Alkaraz i Đoković
AP Photo/Aaron Doster

Bugarski teniser Grigor Dimitrov pobedio je Karlosa Alkaraza u meču osmine finala mastersa u Šangaju rezultatom 2:1 (5:7, 6:2, 6:4) i tako obradovao i Novaka Đokovića.

Naime, postojala je opasnost da Španac eventualnom titulom u Kini ozbiljno ugrozi Novakovo prvo mesto i trku za svetskog broja jedan na kraju godine učini prilično neizvesnom.

Sada, nakon novog poraza Karlitosa, Đokoviću se smeši da premaši cifru od 400 nedelja provedenih na čelu ATP karavana.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kada u ponedeljak izađe nova ATP lista, Srbin će imati 2.240 bodova više od Alkaraza i započeće 395. sedmicu kao prvi reket planete.

Ono što je izvesno, Novak će do kraja godine igrati na mastersu u Parizu gde brani finale, odnosno 600 bodova, ATP finalu gde brani maksimalnih 1.500  i na Dejvis kupu.

Sa druge strane, Alkaraz će igrati u Bazelu, gde brani 180 poena, zatim u Parizu gde brani četvrtfinale (takođe 180 bodova), a na Završnom mastersu u Torinu moći će da se domogne maksimalnih 1.500 bodova pošto prošle godine nije nastupao.

Uprkos činjenici da Novak odmara i da nije igrao još od US Opena, ima ogromnu šansu da ponovo godinu završi kao svetski broj jedan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading