ZNAO SAM KAKO DA GA POBEDIM Noletov prijatelj dao recept za rušenje Alkaraza

13:10 | 12-10-2023

Tenis 0

Grigor Dimitrov smatra da je njegova ofanziva nad Karlosom Alkarazom bila ključna

Alkaraz poražen u Šangaju
AP Photo/Andy Wong

Bugarski teniser Grigor Dimitrov napravio je pravu senzaciju izbacivši u četvrtfinalu turnira u Šangaju mladog Karlosa Alkaraza. Nakon meča otkrio je kako mu je pošlo za rukom da izbaci potpuno favorizovanog drugog tenisera sveta.

-Karlos ne voli da stalno bude u defanzivi, ne voli tu vrstu konstatnog pritiska. Zato sam ga stalno napadao kako bih ga doveo u neprijatnu situaciju po njega. Iskoristio sam svaku priliku za napad i to je bilo ključno. Imao sam poverenje u svoju igru. Znao sam da mogu da ga pobedim.

BORBA JOŠ NIJE GOTOVA Evo šta treba Novaku da totalno nokautira Karlitosa

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sigurno da je među presudnim stvarima bilo i iskustvo.

-S obzirom da on ima 20 godina, to je veoma važno. Karlos je fizički na sjajnom nivou, brzo se kreće, čak sam i ja bio iznenađen šta sve uspeva. Međutim, tenis je veoma težak sport, istovremeno morate da znate šta kada da uradite. Ja sam na momente usporavao igru. Osećao sam da imam dovoljno alata u mojoj torbi da ga pobedim. Imao sam odgovor na sve.

Bugarin smatra da je na dobrom putu, a budući da nema više glavnih favorita, ništa nije isključeno, pa čak i da posle dugo vremena opsvoji novui turnir. Poslednji je osvojio 2017. kada je bio treći na svetu.

-Ovo je jedan od mojih najboljih mečeva u sezoni, ali ne želim da razmišljam o tome. Ova pobeda je i podsetnik za mene da sam na dobrom putu.

Polufinale Šangaja koje igra sa Čileancem Nikolasom Đariem, na programu je sutra.

-Voleo bih da osvojim još jedan masters – podsetio je na trijumf u Sinsinatiju 2017.- S druge strane, svestan sam da ne smem da razmišljam o tome. Tek je četvrtfinale. Đari sjajno servira, veoma je opasan. Neću ništa menjati, fokusiraću se na svoju igru, jer jedino to mogu da kontrolišem.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading