FEDERER I NADAL ĆE PUĆI OD MUKE Objavljena nova "GOAT lista", Đokoviću niko nije ni blizu

07:00 | 13-10-2023

Tenis 0

Brojke su neumoljive, Novak je bez premca

Novak Đoković
EPA-EFE/Kai Foesterling

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena što je činjenica sa kojom se polako mire i najvatreniji navijači Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Poznati teniski novinar Sem Pirs napravio je detaljnu analizu u kojoj se bavi pitanjem ko je GOAT?

On je naglasio da treba po strani ostaviti lične preferencije, navijačke strasti i pogledati čiste činjenice. Napravio je listu od deset najboljih ikada koja počinje sa Andreom Agasijem na desetom mestu. Osmostruki grend slem šampion je na dnu ove prestižne liste, a zatim sledi Džon Mekinro, nekada prvi na svetu kako u singlu tako i u dublu. Ispred njega je teniser sa najviše titula u karijeri Džimi Konors, a zatim sledi prvi neamerikanac na listi - Čeh Ivan Lendl.

Potom je na listi Bjern Borg, a zatim i Novakov idol dok je odrastao Pit Sampras. Australijski legendarni teniser iz vremena pre profesionalizma Rod Lejver je četvrti, a zatim sledi "Velika trojka". I to ovim redom - na trećem mestu Rodžer Federer, na drugom Rafael Nadal, a na prvom Novak Đoković!

- Novak Đoković je u svojim najboljim godinama kao 2021. godine bio jednostavno nepobediv. Tada je zamalo uzeo kalendarski slem pre nego što je u tri seta izgubio u finalu US Opena od Danila Medvedeva. Ima 24 grend slema i verovatno još nije završio sa osvajanjem. Dok ovo pišemo Đoković je najveći teniser svih vremena! - navodi u analizi Sem Pirs.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading