ŠTA NOVAKA ČEKA DO KRAJA GODINE? Evo koliko Đoković brani poena, prvo mesto nadohvat ruke

06:00 | 14-10-2023

Tenis 0

Noleta čekaju tri turnira u ovoj kalendarskoj godini

Novak Đoković na Vimbldonu

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković u prilici je da rekordni osmi put godinu završi kao svetski broj jedan. Čak i da se to ne dogodi, iza sebe ima jednu od najuspešnijih sezona u kojoj je osvojio tri grend slem titule, dok je u finalu Vimbldona izgubio od Karlosa Alkaraza.

Nakon titule na US Openu Srbin je rešio da napravi pauzu i malo odmori, pa je tako propustio turnire u Kini (Peking i Šangaj). 

U četvrtak je objavio kako se uveliko sprema za nove izazove na kojima će nastupiti do kraja godine. Glavni cilj je osvajanje "salatare" sa reprezentacijom Srbije, ali daleko od toga da neće učiniti sve kako bi odoleo Karlosu Alkarazu koji želi da ga skine sa trona.

Španac nije na pravi način iskoristio Novakovo odsustvo iz Kine (porazi u polufinalu Pekinga i osmini finala Šangaja), pa je 36-godišnjem Beograđaninu olakšan posao.

Đoković ima 2.240 bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala, ali i brani više poena. 

Naime, Novak u Parizu brani finale, tačnije 600 bodova, a na Završnom mastersu u Torinu maksimalnih 1.500, pošto je prošle godine došao do titule bez izgubljenog meča. To znači da do kraja godine može u najboljem slučaju da inkasira 400 poena ukoliko bi slavio na mastersu u prestonici Francuske.

Sa druge strane, Alkaraz brani 180 bodova u Bazelu i isto toliko u Bersiju, dok na ATP finalu ne brani ništa jer prošle godine nije ni igrao. Tako bi Španac eventualno mogao da osvoji 2.640 bodova.

Novak je u dobroj poziciji i ono što je najvažnije sve zavisi od njega.

Podsećamo, masters u Parizu počinje 30. oktobra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading