ALKARAZ NEPOTREBNO JURI ZA ĐOKOVIĆEM "Tako stavlja na sebe još više pritiska"

21:40 | 15-10-2023

Tenis 0

"Je li to stvarno dobar način?"

Đoković i Alkaraz
AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Teniski analitičar Hil Gros smatra da je kontraproduktivno za Karlosa Alkaraza to što pod svaku cenu juri prvo mesto na ATP do kraja godine i tako skine Novaka Đokovića sa vrha, a pogotovo što to javno ističe. 

-Morate to da definišete kao igrač, a za nekog sa 20 godina koliko ima Alkaraz, bilo bi razumljivo da još nije uspeo u tome. Trebalo bi ipak da shvati šta je to što te dovodi u najbolje mentalno stanje. I došavši na US Open da kažeš da je mesto broj jedan nešto o čemu stalno misliš i da je tvoj cilj.

IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU Na terenu su me gledali kao divljaka, a Đokoviću sam uvek ja kriv za sve

On smatra da je Španac na taj način sam sebi napravio dodatni pritisak.

-Za većinu igrača to je kontraproduktivno. Kao da stavljate sami na sebe više pritiska. Za većinu igrača to nije dobro, ali za neke možda jeste. Ali Alkaraz i Huan Karlos Ferero moraju ozbiljno da razmisle je li to pravi način da održite mentalni nivo. Da postavite dugoročni cilj, idete javno o tome, stalno mislite na to. Je li to stvarno dobar način?

Gros kaže da bi Karlos Alkaraz trebalo da se ugleda na Rafaela Nadala.

-Ovo je deo godine koji nije tako važan jer nema slemova. Zašto je Šangaj važniji od Rima? Nije. Verovatno je manje važan od Rima. Po rangiranju, nije, nagradi, prestižu, takođe nije. Ako se pitamo gde Alkaraz želi pre da bude bolji ili ga pitate 'želiš li da uzmeš pre Rim ili Šangaj?' On bi izabrao Rim. Nema razloga da dajete prioritet ovom delu godine ako ste Karlos Alkaraz. Pogledajte Rafu Nadala kroz karijeru, nikad nije bio tako dobar posle US Opena, a opet je imao tako dobru karijeru- objašnjava Hil Gros.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading