IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU Na terenu su me gledali kao divljaka, a Đokoviću sam uvek ja kriv za sve

06:00 | 15-10-2023

Tenis 0

Novak Đoković ume prilično da "grmi" tokom teniskih mečeva, uglavnom to učini gledajući ka svom stručnom štabu, pa i ne čudi što je njegov trener Goran Ivanišević upravo i o tome pričao u Zagrebu

IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU Na terenu su me gledali kao divljaka, a Đokoviću sam uvek ja kriv za sve
Foto: AP

O tome je hrvatsku javnost obavestila "Slobodna Dalmacija":

-Kako u poslovnom svetu, tako i u sportu moraš da znaš da se nosiš sa stresom. Složili su se oko toga Goran Ivanišević, Ivica Tucak i Damjan Rudež na petoj konferenciji Preduzetnički stav. Zbog panela 'Zemlja sporta' na kojem su učestvovali, vrsni poznavaoci sportskih terena širom sveta prvi su put kročili na pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Novaka Đokovića kojem je Ivanišević sada trener, upoznao je kada je Đoković imao 14,5 godina. Tvrdi kako je odmah osetio kako ima 'ono nešto'. Danas kada ga trenira, kaže kako mu posao ima dve strane medalje...

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- To ima sreću i nesreću. Sreća je što treniram genijalca, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista ikad. Nesreća je što se samo pobede broje. Finale ne valja, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres. Pet nas je u ekipi, ali uvek sam ja kriv za sve. To tako ide s trenerom - nasmejao se Splićanin pa nastavio:

ŠOKANTNO PRIZNANJE NOVAKOVOG PRIJATELJA Osetio sam vodu na glavi i odjednom bio na ivici smrti

- Meni je lakše jer dolazimo s ovih prostora. Razumem mnogo stvari koje će da uradi i unapred sam pripremljen na njih. Neke sam i ja radio, no sada kao trener treba da sam smireniji i staloženiji - rekao je bivši hrvatski teniser.

Prokomentisao je i razliku između sebe kao igrača i svoje današnje uloge.

- Ljudi su mene na terenu gledali kao divljaka ili poludivljaka, ali sam izvan terena dosta drugačiji. Dosta sam smiren. Niko nije verovao da ja mogu da postanem dobar trener. Treba znati zakopati ego. Ti više nisi važan. Važan je igrač. Nije lako njega  (Novaka Đokovića) motivisati jer je sve već osvojio, ali imamo načina. Mnogo puta se ne slažemo, ali dobra je stvar da se i 'posvađamo' na terenu. Volim ovaj posao. Ovaj se posao jedino i može raditi ako ga voliš i ako imaš podršku porodice. Ako ne znaš da se nosiš sa stresom koji je uvek prisutan, ne možeš ovaj posao ni da radiš - zaključio je Ivanišević. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading