PREJAKE REČI LEGENDARNOG ŠPANCA Đoković je gospodar kalendara, zna tačno šta treba da uradi u svakom trenutku

14:00 | 17-10-2023

Tenis 0

Aleks Koreča, bivši broj dva svetskog tenisa, smatra da je Novak Đoković najveći favorit za dve velike titule do kraja sezone

Novak Đoković na Vimbldonu
AP Photo/Alastair Grant

On smatra da prvi reket sveta ima velike izglede da osvoji pehare na Mastersu u Parizu i ATP Tur finalu u Torinu.

Novak je u odličnoj formi, od tog poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkarasa ima 13 pobeda zaredom, računajući tu i duel u Dejvis kupu sa Španijom. 

-Mislim da je Đoković gospodar kalendara jer tačno zna šta bi trebalo da uradi u svakom trenutku. Ali da bi to uradili, morate dobro da poznajete svoje telo, svoju igru. Da imate na umu kada da igrate na vrhuncu, u kojim momentima. Novak to radi veoma dobro, ali istovremeno je teško jer nije lako biti bez takmičenja mesec i po i odmah igrati na najvišem nivou - kaže Koreča.

UMRI U PAKLU Još jedan teniser se oglasio i objavio pretnje smrću

On i sam ima iskustva kako je igrati posle duže pauze.

-Morate da prihvatite situaciju da prvih dana možda se nećete osećati tako dobro jer su drugi igrači igrali mnogo više, dok ste vi sedeli kod kuće. Čak i da ste trenirali, drugačije je - dodao je Aleks.

Novakov naredni turnir je u Bersiju u Parizu, kreće 30. oktobra.

-Mislim da je najveći favorit da osvoji titule u Parizu i Torinu. Igra neverovatno dobro cele sezone, ima ogromno samopouzdanje kad god je na terenu. Ako bude imao osećaj da je spreman, biće skoro nepobediv - zaključio je Koreča. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading