SRPSKI DERBI, POZIV KOJI SE (NE) ODBIJA, OSVETA, "GREŠNIK" I ZA KRAJ POSLASTICA Ovako izgleda put Novaka Đokovića do titule u "gradu svetlosti"

06:00 | 29-10-2023

Tenis 0

Odmor je završen, vreme je za paklen finiš sezone

Novak i Rune
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković vraća se na teren posle pauze od mesec i po dana. Poslednji meč odigrao je u Dejvis kupu kada je Srbija izborila plasman na završni turnir. Trofej sa reprezentacijom Novaku je glavni cilj, ali daleko od toga da će mu manjkati motiva na mastersu u Parizu i ATP finalu u Torinu.

Ulog je borba za prvo mesto na kraju godine sa Karlosom Alkarazom.

Novak i Alkaraz - borba za prvo mesto

Iako je Novak odlučio da propusti turnire u Kini, njegov najveći rival Karlos Alkaraz to nije uspeo da iskoristi na željeni način. Porazi u polufinalu Pekinga i četvrtfinalu Šangaja, kao i povreda zbog koje je morao da propusti Bazel, umanjili su mu šanse da godinu završi kao svetski broj jedan.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Činjenica je da je Alkaraz u padu posle Vimbldona, ali i Đokovićeva forma je velika enigma zbog pauze koju je napravio. Svestan je Srbin da će biti malo zarđao na startu mastersa u Parizu, pa je odlučio da zaigra dubl u tandemu sa Miomirom Kecmanovićem, što će mu poslužiti i kao priprema za Dejvis kup.

Đoković ima 2.420 bodova prednosti u odnosu na Španca, ali ono što našem teniseru ne ide na ruku jeste broj bodova koji brani do kraja godine.

Alkaraz i Đoković EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
 

 

Naime, Novak je prošle godine igrao finale u Bersiju, što znači da brani 600 bodova, dok je na Završnom mastersu u Torinu osvojio maksimalnih 1.500 poena. Sa druge strane, Alkaraz brani tek 180 bodova, pošto je minule sezone u Parizu ispao u četvrtfinalu, dok na ATP finalu nije ni nastupio.

Španac neće moći da prestigne Đokovića ukoliko osvoji masters u prestonici Francuske, ali bi mogao značajno da mu se približi i na tron se vrati posle Torina.

Đoković (ni)je imao sreće na žrebu

Novak će u Parizu pokušati da osvoji jubilarni 40. masters. Ujedno, došao bi do sedme titule, čime bi mu ovo postao najuspešniji turnir iz serije 1.000.

Žreb baš i nije bio naklonjen najboljem teniseru svih vremena. Ipak, ako je zadržao nivo igre sa US Opena, ko god da mu je rival, problema neće biti. 

Đoković je slobodan u prvom kolu, dok će u drugom igrati sa pobednikom meča Tomas Ečeveri - Miomir Kecmanović.

Već u trećem kolu mogli bismo da imamo zanimljiv duel, pošto je Novakov potencijalni rival Ben Šelton.

Amerikanac je pažnju javnosti skrenuo na grend slemu u Njujorku tako što je pobede proslavljao "spuštanjem slušalice", pa ga je Novak "iskopirao" kada ga je pobedio u polufinalu.

Šelton i Đoković EPA-EFE/JUSTIN LANE
 

 

Šelton je u sjajnoj formi, nedavno je osvojio Tokio i trenutno je 15. reket sveta. Kao i gotovo svi Amerikanci, ima razoran servis i forhend, ali mu je bekhend i te kako ranjiv. Igra snažno, svaku lopticu udara iz sve snage, međutim, Đoković gotovo po pravilu nema problem sa takvim tipom igrača.

U četvrtfinalu bismo mogli da gledamo reprizu prošlogodišnjeg finala, Đoković - Holger Rune.

Danac je jedan od retkih koji može da se pohvali pozitivnim skorom sa 36-godišnjim Beograđaninom (2:1), ali se nalazi u katastrofalnoj formi. Nedavno je započeo saradnju sa legendarnim Borisom Bekerom u nadi da će ga vratiti na pobednički put. Biće Rune pod velikim pritiskom jer ako ne bude odbranio titulu uslediće veliki pad na ATP listi. Imaće Novak motiv više da mu se osveti za prošlogodišnji poraz u finalu, ali i da izjednači u međusobnom skoru.

U polufinalu je Đoković izbegao Danila Medvedeva, ali ga čeka Janik Siner za kog je Goran Ivanišević rekao da će mu biti najveća opasnost u budućnosti. Italijan je napokon pronašao formu, osvojio je Peking, mada mu još uvek nedostaje kontinuitet.

Što se eventualnog finala tiče, mogli bismo da gledamo novi spektakl, Novak protiv Alkaraza ili Medvedeva.

 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading