IMATE DESET DANA DA TO ISPRAVITE Novak Đoković se hitno oglasio oštrim saopštenjem

19:15 | 08-11-2023

Tenis 0

PTPA je dala ženskoj organizaciji rok od deset dana da ispravi greške.

Novak
AP Photo/Michel Euler

PTPA, čiji je predsednik Novak Đoković, obratila se javnosti zbog ponašanja ženske teniske asocijacije na Završnom mastersu za dame u Kankunu, gde je bilo dosta primedbi.

U Meksiku skoro da ništa nije bilo u redu. Prvo od stanja terena i stadiona, koji je izgrađen pred sam početak turnira, gde se sve završilo ubedljivom pobedom Ige Švjontek protiv Džesike Pegule sa 6:1,6:0.

Teniserke su javno apelovale iz Kankuna da se ne osećaju bezbedno ni na treninzima, jer su slabašne konstrukcije teško odolevale vetru.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

PTPA je dala ženskoj organizaciji rok od deset dana da ispravi greške.

- Nedavno okončan Završni WTA turnir ne samo da je razočarao igračice i navijače, već je bacio senku na tenis kao sport, ali i ženski sport generalno. Prošle sedmice PTPA je bila rešena da ostane tiha iz poštovanja prema teniserkama koje su uložile godinu dana napora da bi tamo došle, a lokalni organizatori su na nefer način bili zarobljeni u nepoznatoj situaciji.

Sada, kada je taj događaj iza nas, ovim putem pozivamo WTA da naruči nezavisni izveštaj, sačinjen od neke treće strane, koji bi se pozabavio brojnim, velikim lomovima koji su se desili tokom prethodnih meseci. Tako se i grade trajna rešenja: moramo da izađemo iz udobnosti od sveta odvojene teniske hijerarhije i da aktivno tražimo spoljne ekspertize kako bismo se pobrinuli da se ove greške ne nastavljaju. Čekaćemo deset dana na odgovor WTA da nam se pridruži u ovoj ključnoj stvari za boljitak ženskog tenisa - navodi se u saopštenju teniskog sindikata koji je oformio Novak Đokovič uz kog su, u Izvršnom odbor PTPA, još i Paula Badosa, Hubert Hurkač, Džon Izner, Uns Žaber, Betani Matek-Sends, Vasek Pospišil i Saisai Ženg.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading