STEFAN MOŽE NA UTAKMICE PARTIZANA, ALI AKO ČUJEM DA VREĐA ZVEZDU... Novak otkrio do kada njegov sin može da navija za crno-bele

16:04 | 11-11-2023

Tenis 0

Srpski teniser progovorio je o odluci njegovog sina da navija za Partizan

Stefan i Novak Đoković
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Najbolji svetski teniser otkrio je da nema ništa protiv što njegov sin Stefan navija za Partizan, iako je poznato da je Novak veliki navijač Crvene zvezde.

SINER ZAPRETIO ĐOKOVIĆU Italijan smatra da razlika nije velika, mnogo je bliži sada Novakovom nivou

On se u intervjuu za Večernje novosti osvrnuo na priče kako je Stefan mogao da bude fan crno-belih.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Nadam se da to šalje dobru poruku. Neki kažu da sam svom sinu "dozvolio" da navija za Partizan, a Zvezdaš sam. Pitaju kako sam to kao otac mogao da dozvolim? Nisam ja njemu ništa dozvolio, niti sam to uradio da bih se nekome dopao, nego sam svom sinu dao izbor da navija za klub za koji hoće, i da se s tim u vezi oseća kao želi. To je suština svega - rekao je Đoković  i dodao:

- Svom sinu sam rekao da, što se mene tiče, može da ide na utakmice Partizana, i kada igra sa Zvezdom kao što je to nedavno bio slučaj, pa smo svi zajedno porodično išli, ili kada igra protiv bilo koga drugog tima. Može da navija za Partizan, ali onoga trenutka kada ga budem čuo da vređa Zvezdine igrače, ili da pogrdno peva protiv najvećeg rivala, ili nekih drugih timova, tog trenutka se završava njegova kampanja prisustva košarkaškim utakmicama! On to zna i za sada to poštuje.

Osvrnuo se i na vređanja koja se čuju na utakmicama.

- Uopšte mi se ne sviđa. Bio sam nedavno u "Areni" za derbi i to vređanje mi nije jasno ni pojmljivo. Ne podržavam, ali to je, nekako postala "normala" u navijanju, što je za mene strašno i neprihvatljivo. Uvek sam za to da se navija za svoj klub, srčano, ali nikad protiv drugog kluba, uz vređanje njihovih navijača ili aktera u suparničkom timu. Tako sam vaspitavan - rekao je Novak i nastavio:

- Odrastao sam igrajući za Teniski klub Partizan, mnogo trofeja sam osvojio s njim, ali sam navijao za Zvezdu. Tako sam, jednostavno, izabrao na početku svog života, ali to ne znači da mrzim Partizan ili da ću da vređam igrače, njihove porodice, upravni odbor, stručni štab i tako dalje. To su stvari koje ne smeju da postanu normala, a nažalost postale su, i mi kao društvo moramo da se zapitamo zašto je to tako. Da li je normalno da dvadeset hiljada ljudi, da li Partizanovih ili Zvezdinih navijača, ili bilo čijih drugih, vređa nekoga konstantno tokom cele utakmice? Meni to uopšte nije normalno i ne želim da vidim svet na taj način.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading