ĐOKOVIĆ JE TENISKI BOG Sine(ru), još si zelen, Novak osvojio rekordnu titulu na Završnom mastersu

19:57 | 19-11-2023

Tenis 0

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković osvojio je Završni masters u Torinu!

Novak Đoković
AP Photo/Antonio Calanni

Novak je u velikom finalu pobedio Janika Sinera sa 6:3, 6:3, posle jednog sata i 44 minuta igre.

Đoković je tako došao do rekordne sedme titule na Završnom mastersu, ostavivši iza sebe Rodžera Federera koji ima šest trofeja. Ujedno, ovo je našem asu sedmi pehar u sezoni, a ukupno 98. u karijeri.

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Tamo gde je stao u polufinalu protiv Karlosa Alkaraza, nastavio je protiv ljubimca domaće publike i tako mu se revanširao za poraz u grupi.

Od početka meča se videlo da je Đoković silno motivisan. Dugo ovako dobro nije servirao, Italijanu nije dao ni promil šanse u gemovima na svoj servis.

Sve je funkcionisalo kao sat u igri osvajača 24 grend slem titule. Pretvorio se u zid na osnovnoj liniji, dok je na drugoj strani bilo primetno da je Janik pod utiskom važnosti meča. Nije ličio na sebe četvrti reket sveta, tačnije Đoković mu nije dozvolio da pruži igru kakvu je igrao sve do meča za titulu.

Prvi teniser sveta je do brejka došao u četvrtom gemu iako je Italijan išao ka sigurnom gemu, pošto je imao 40:15. Ipak, Đoković dobija četiri poena u nizu i pravi odlučujući korak ka prvom setu koji mirno privodi kraju.

Novak je furiozno započeo drugi set i dobio deset poena u nizu! Imao je čak tri prilike i za dupli brejk, ali je Siner ipak ostao u životu.

Prve znake krize Đoković je ispoljio u šestom gemu kada se po prvi put suočavao sa brejk loptama. Međutim, tada je odserivrao dva servis vinera i sprečio eventualne probleme.

Nakon toga je usledio gem koji je trajao kao večnost. Opet je Novak imao dve brejk lopte, svašta smo videli u tom gemu koji je trajao preko 15 minuta, i neke sjajne poteze, ali i promašene zicere.

Uspeo je Siner da se tu izvuče, ali je Novak rutinski priveo meč kraju za istorijsku titulu!

ĐOKOVIĆ - SINER 6:3, 6:3

Drugi set:

6:3 - Kraaaaaaaaj! Novak Đoković je osvojio Završni masters u Torinu!

5:3 - Nije bilo lako ni u ovom gemu. Opet se igralo na razliku, ali nije bilo brejk lopti. Ipak, mora se priznati da je Siner mnogo poena ispoklanjao Đokoviću.

4:3 - Ubedljivo najduži gem od počtka meča! Trajao je 16 minuta, Novak je imao dve brejk lopte, ali je Siner uspeo da ostane u životu. Šta sve nismo videli u ovom gemu, i jedan i drugi su izvodili neke spektakularne poene, ali i promašivali zicere.

4:2 - Prvi put je Đoković bio u problemu na svoj servis. Imao je Siner dve vezane brejk lopte, ali je Novaku priskočio servis u pomoć i izvukao se iz neprijatne situacije. Verovatno i prelomni trenutak u meču.

 

 

3:2 - Jedan od boljih i mirnijih gemova za Sinera. Ali, Đoković drži apsolutno sve u svojim rukama.

3:1 - Po već ustaljenom principu Novak dolazi do novog servis gema i već ima dvocifren broj asova. Siner potpuno inferioran.

2:1 - Šteta! Imao je Novak čak tri brejk lopte i prliku da reši pitanje pobednika. Kod dve od tri nije imao gotovo nikakvu šansu, ali je na jednoj imao skoro pa čist zicer, kada nije prošao forhend pasing šot, loptica je zakačila vrh mreže i završila u autu. Siner je konačno pokazao znake života.

Novak Đoković AP Photo/Antonio Calanni
 

 

2:0 - Potvrđuje Đoković brejk i to na kakav način. Siner još nije osvojio ni poen u drugom setu.

1:0 - Breeeejk! Nestvaran nivo Novakove igre, pravi brejk bez izgubljenog poena. Jednostavno, Đoković igra bez greške, Siner potpuno nemoćan.

Prvi set:

6:3 - Set za Novaka! Kako je igrao ceo set, tako je odigrao i ovaj gem! Tamo gde je stao protiv Alkaraza, nastavio je protiv Sinera.

 

 

5:3 - Stegao si Siner, bilo je 30:30 i delovalo je da bi Novak već sada mogao da seta, ali Italijan pronalazi dobre servise. U narednom gemu Đoković servira za set.

5:2 - Brutalan tenis Novaka Đokovića, ponovo Sineru nije prepustio ni poen. Fantastično servira Đoković i na gem je od seta!

4:2 - Siner prekida Novakovu seriju. Da nije promašio jedan forhend na 40:0 bio bi ovo perfektan gem za njega.

4:1 - Potvrđuje Novak brejk i to prilično ubedljivo! Sjajan je Đoković, fokusiran i krupnim koracima ide ka prvom setu.

3:1 - Breeeejk! Novak dolazi do brejka iako je Siner imao gem u džepu i vodio 40:15. Ostao je Đoković čvrtst sa osnovne linije, vršio konstantan pritisak i došao do brejka!

 

 

2:1 - Ponovo odličan gem za Novaka u kom je Sineru prepustio tek jedan poen. Odlično servira naš teniser na početku meča i već ima četiri asa.

1:1 - Siner prilično rutinski dolazi do gema. Videli smo nekoliko dugih razmena i sjajnih poena koji nagoveštavaju veliku borbu.

1:0 - Perfektan gem za Đokovića na startu finala. Odlični servisi, snažni forhendi i gem sa nulom.

 

 

18.00 - Igrači upravo izlaze na teren.

 

 

17.49 - Još desetak minuta do spektakla.

17.00 - Ovaj dan je počeo dobro za srpske sportiste, pošto je fudbalska reprezentacija Srbije izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

16.32 - Muratoglu, koji vodi poznatu akademiju na jugu Francuske, oduševljen je igrom mladog tenisera.

- Janik može da pogodi viner sa obe strane. Bilo gde da se nalazi na terenu on može odatle da pogodi pobednički udarac. To ga čini veoma opasnim - kaže Patrik.

15.59 - Đoković je u sličnoj situaciji bio 2015. godine, kada je u grupi poražen od Rodžera Federera, da bi mu se potom revanširao u finalu. Nema razloga da to ne bude slučaj i sa Sinerom.

15.56 - Novak i Janik su se sastali četiri puta i Srbin vodi sa 3:1 u pobedama.

Đoković - Siner EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
 

 

15.53 - Siner je u sjajnoj formi, jedini je bez poraza i bio je prvi u Zelenoj grupi. Redom je pobeđivao Stefanosa Cicipasa, Novaka Đokovića, Holgera Runea i u polufinalu Danila Medvedeva. Igra Italijan tenis života i sanja najveću pobedu u karijeri.

15.51 - Novak je grupnu fazu završio na drugom mestu upravo iza Sinera. Pobedio je Holgera Runea i Huberta Hurkača, dok je jedini poraz doživeo od Italijana. U polufinalu je odigrao najbolji meč od početka turnira i deklasirao Karlosa Alkaraza sa 6:3, 6:2.

15.50 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalu Završnog mastersa u kojem se sastaju Novak Đoković i Janik Siner. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Torina.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading