NOVAK ĆE POKUŠATI DA GA DEMANTUJE Legendarni teniser se oglasio: Poslao poruku Alkarazu, pa najavio napad Španca na Australijan Open

08:10 | 26-11-2023

Tenis 0

Ovo je bila odlična sezona za njega, naučio je brojne lekcije, poručio je Rodik

Novak Đoković
Marco Alpozzi/LaPresse via AP

 

Novak Đoković osvojio je sve što je želeo u finišu 2023. godine, a berbu trofeja započeo je u Sinsinatiju pobedom nad Karlosom Alkarazom. Usledila je titula u Njujorku, potom u Parizu i Torinu čime je srpski teniser osigurao prvo mesto na ATP listi do početka Australijan opena.  

Odmah iza njega ostao je Karlos Alkaraz koji je u većem delu sezone bio prvi na listi, ali je u finišu godine ostao bez pogoda. Ipak, bivši američki teniser - Endi Rodik, uveren je da će se Španac na prvo mesto vratiti već nakon Australijan opena.  

Ima nešto u tom što me neće

- Nije bila baš najbolja podloga za Alkarasa, ali je format bio dobar. Imao je niz od tri poraza. Nakon što je izgubio prvi meč u Torinu, vratio se sa dve pobede. Da ste mu na početku godine rekli: ’Slušaj, osvojićeš Vimbldon’, mislim da bi on to prihvatio, čak i da nije čuo ostalo. Bilo je nekih oscilacija pred kraj godine, možda je naučio neke lekcije na Rolan Garosu što se tiče fizičke spreme, ali generalno je ovo bila odlična sezona za njega - rekao je Endi Rodik. 

Španac, doduše, ima problema sa formom u Melburnu budući da je 2021. ispao u drugom, a 2022. godine u trećem kolu. Uprkos tome, Rodik veruje da Alkaraz može do dobrog rezultata na Australijan openu. 

- Ljudi zaboravljaju da ove sezone nije igrao Australijan open zbog povrede, tako da nema bodova za odbranu do februara. Podloga u Australiji mu odgovara, posebno ako dole bude toplo. Radoznao sam da vidim kako će se ponašati teška loptica posle njegovih udaraca - podvukao je Rodik.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading