ĐOKOVIĆ NE ŽELI VIŠE DA ĆUTI Novak zahteva pokretanje istrage, situacija je postala alarmantna

22:22 | 30-11-2023

Tenis 0

PTPA postavio četiri cilja za 2024. godinu

Novak
AP Photo/Michel Euler

Teniska sezona je završena, pa Novak Đoković odmara, ali samo što se igranja mečeva tiče, pošto je na drugim poljima veoma aktivan.

Naime, teniska asocijacija koju je osnovao i predvodi najbolji teniser svih vremena (PTPA), objavila je planove za 2024. godinu.

Đoković je osnovao PTPA zajedno sa kanadskim teniserom Vasekom Pospišilom 2019. Početna ideja je bila zastupanje prava igrača čime bi se popunila prazninu koja ostaje iza onog što rade VTA i ATP.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Međutim, Novakova organizacija je u prethodne četiri godine znatno porasla i stekla veću reputaciju, pa su i ambicije porasle.

PTPA ima sve više članova, među kojima su Hubert Hurkač, On Žaber, Paula Badosa, Džon Izner... Izvršni direktor Ahmad Nasar nedavno je objavio planove za predstojeću godinu, ističući da su u planu ravnopravno zastupanje sportista, rad na boljem rasporedu takmičenja, bezbednost, nagradni fond i regulacije ATP i VTA turneje.

Naročito se ističu prva dva veoma precizna zahteva, jer se u njima ogleda rešenost Novaka Đokovića i njegovih saradnika da se ozbiljno uhvate u koštac sa ležernošću nadleženih - zatražena je hitna istraga o stanju u kome se "beli sport" nalazi, a zahteva se i prihvatanje PTPA kao ravnopravnog faktora u tenisu, odnosno traži se da i njegov predstavnik učestvuje u donošenju najvažnijih odluka.

 

 

Četiri cilja ovog Sindikata tenisera za 2024. su:

- Pokretanje nezavisne istrage o stanju tenisa (u pravnom smislu, finansijskom, strukturi i drugom) jer je sadašnje stanje neprihvatljivo

- Zahteva se mesto za stolom kao jedinom sindikatu koji predstavlja tenisere i teniserke

- Veća podrška igračima na turu

- Konstantna potraga za poboljšanim statusom igrača, navijača, turnira i komercijalnih partnera.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Komentari(0)

Loading