SADAŠNJOST I BUDUĆNOST SRPSKOG, ALI I SVETSKOG TENISA Đoković je apsolutni broj 1, a Hamad je krenuo njegovim stopama

07:25 | 04-12-2023

Tenis 1

Potpuna dominacija srpskih tenisera

Hamad i Novak
Vladimir Marković

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena. Iza sebe ima jednu od najuspešnijih sezona u karijeri u kojoj je osvojio tri grend slema i premašio brojku od 400 nedelja provednih na vrhu ATP liste. Sve ovo uveličao je titulom na Završnom mastersu u Torinu.

Sve ovo, odličan je nagoveštaj uspešne i 2024. godine. Upravo naredna godina mogla bi da bude presudna kada je u pitanju Hamad Međedović koji nije mogao da poželi bolji završetak sezone.

Momak rođen u Novom Pazaru 2003. godine osvojio je ATP Next Gen turnir u Džedi, pobedivši Artura Fisa u finalu rezultatom 3:2 (3:4, 4:1, 4:2, 3:4, 4:1).

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Imao je Hamad od koga i da nauči, pošto je član Teniske akademije Novak, a i Đoković mu pomaže finansijski, mentalno i društveno.

- Lepa je to stvar, nas dvojica iz Srbije. On je osvojio veliki masters, onaj pravi, a ja ovaj za mlade. Velika je to stvar, naravno, srećan sam što idem Novakovim tragom na neki način - izjavio je Međedović. 

U odličnom raspoloženju dočekuje narednu sezonu.

- Daće mi sigurno samopouzdanja za 2024. godinu. Fis je sjajan igrač, na ATP listi je mnogo bolji od mene. On je među 40 najboljih sa razlogom - poručio je Hamad. 

Još je rano porediti Međedovića sa Novakom, ali svakako da ovaj rezultat uliva nadu da će Srbija i posle Đokovića imati vrhunskog tenisera.

Novak je tu da mu još malo utaba stazu, a na Hamadu je da iskoristi ogroman potencijal koji očigledno poseduje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(1)

Loading
onako iskreno

04.12.2023 08:52

Nole legenda! Pored toga sto i dalje svoju karijeru drzi na vrlo visokom nivou on pomaze nase malade tenisere da izrastu u njegove naslednike, ali stvarne vrlo kvalitetne asove. To je za pricu koja se pamti sa velikom zahvalnoscu! Hvala Nole,legendo nasa.