NEMA GDE NOLE NE OBARA REKORDE Đoković nije prvi samo na ATP listi, a posebno će vas iznenaditi pozicija Karlosa Alkaraza

07:00 | 09-12-2023

Tenis 0

Zanimljiv poredak

Novak Đoković
EPA/ROBERT GHEMENT

Najbolji srpski teniser, i svetski broj 1, Novak Đoković završio je i osmi put u svojoj karijeri godinu kao prvoplasirani na ATP listi. 

Ipak, nije to jedina lista na kojoj je Novak prvoplasirani, već je to slučaj i na UTR listi. 

Pomenuta lista, sadrži skalu od 1 do 16,5 bodova, a prilikom bodovanja, posebno se uzimaju u obzir kvaliteti turnira na kojima su teniseri učestvovali, kao i protivnici koje su savladali, ali i format turnira i druge stvari.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

FEDERERU POKAZALI NOVAKOVU SLIKU Ono što je Rodžer rekao o Đokoviću, šokiralo je teniski svet, jedan detalj je svima zapao za oko (VIDEO)

Đoković je tako prvoplasiran, i to sa neverovatnih 16,41 bodova, što je skoro pa maksimalan učinak. Međutim, ono što je posebno interesantno, jeste rangiranje ostalih tenisera.

Drugu poziciju drži Janik Siner, koji ima 16,33 boda, koliko ima i Danil Medvedev na trećoj poziciji. Karlos Alkaraz, inače drugi reket sveta, na ovoj listi je "tek" četvrti, sa 16,26 bodova, a prvu petorku komletira Aleksandar Zverev sa 16,24. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk sranicu.

 

Komentari(0)

Loading