UBACITE ME NA GLAVNI TURNIR, BIĆU SVETSKI BROJ JEDAN Legendarni teniser se oglasio i opisao prvi susret sa Novakom, nije ni slutio šta će kasnije biti

22:02 | 10-12-2023

Tenis 0

Australijska teniska legenda Mark Vudford nedavno se prisetio dana kada 2006. nije mogao da izda “specijalnu pozivnicu” Novaku Đokoviću da učestvuje na turniru u Adelejdu

Novak Đoković
EPA-EFE/Jorge Zapata

Tada tek u trećoj godini svoje profesionalne karijere i bez osvojenog trofeja, mladom Novaku i njegovom tadašnjem treneru Dejanu Petroviću – koji je svoju uspešnu tenisku karijeru otpočeo upravo u Adelejdu – bilo je veoma važno da dobiju “specijalnu pozivnicu” (engeski ”wild card”) za učešće na ovom turniru, kako bi stekao važne bodove pred predstojeći Australijen open. Odluka za to je trebala da bude donesena od strane Vudforda i drugog direktora turnira – Pitera Džonstona.

Šesnaestostruki osvajač Grend Slemova u dublu prisetio se situacije kada su u njegovu kancelariju ušli Đoković i Petrović: “Piter i ja smo vodili turnir, i dan pre početka kvalifikacija nam u kancelariju ulazi Dejan – sa Novakom. Novak se kulturno predstavio, rekao da je srećan što je u Adelejdu – i da se nada da su u mogućnosti da mu daju “specijalnu pozivnicu” za učešće u glavnom žrebu turnira.” 

VELIKA JE RAZLIKA, RODŽER TO NIJE URADIO Legendarni teniski stručnjak napravio poređenje Novaka i Federera, pa istakao važnu stvar

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- S obzirom na to da ću jednoga dana biti svetski broj 1 – ova pozivnica bi mi pomogla da taj cilj i ostvarim!” rekao je tada Novak.

- Piter i ja smo se pogledali – svesni da smo izdali sve specijalne pozivnice za glavni žreb do tada – i, uz sve simpatije za ovakav gest, preneli mu da nemamo više pozivnica na raspolaganju. Dejan – koga smo odlično poznavali dugi niz godina iz Australijskog tenisa – potvrdio je tada da Novak zaista veruje da će postati svetski broj 1 – ali smo morali da ostanemo pri tom stavu, jer su pozivnice već bile izdate domaćim igračima - nastavlja Vudford.

- Probaćemo barem da te ubacimo u kvalifikacije,” rekao je Vudford, na šta je Novak odgovorio: “Ali ja želim da me ubacite u glavni turnir, jer ću biti svetski broj 1!”

-Eto, kakvu je veru imao Đoković da će ostvariti takve impozantne teniske uspehe u svojoj karijeri. Nažalost, te godine nismo uspeli ni da ga ubacimo u kvalifikacije - prenosi svoja sećanja Vudford.

Uprkos ovoj odluci, Novak Đoković se sledeće 2007. godine vratio u Adelejd, u kome je pobedom protiv domaćeg igrača Krisa Gućionija osvojio treći trofej u karijeri. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading