VELIKA JE RAZLIKA, RODŽER TO NIJE URADIO Legendarni teniski stručnjak napravio poređenje Novaka i Federera, pa istakao važnu stvar

19:40 | 10-12-2023

Tenis 0

Proslavljeni teniski trener Patrik Muratoglu smatra da postoji velika razlika između Novaka Đokovića i Rodžera Federera u poznim igračim godinama

Novak Đoković
EPA/DANIEL PEREZ

Muratoglu je uporedio njihov nivo u srednjim tridesetim i naglasio da je Đoković i tada uspeo da osvoji tri Grend slema. 

Uprkos drugačijim mišljenjima, Francuz ne samo da nije stava da je Federer bio bolji u tom godinama od Đokovića, nego smatra da je Novak ostvario neuporedivo bolje rezultate. 

ĐOKOVIĆ JE NAŠA REFERENCA Trener mladog Italijana se oglasio, poslao moćnu poruku Novaku

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Često čujem da je ono što je Rodžer uradio između 2017. i 2019. godine podjednako dobro kao ono što Novak radi sada i da je Rodžer bio bolji igrač u 2017. ili 2018. nego ranije - počeo je Muratoglu i nastavio:

- Međutim, mislim da postoji velika razlika. Mislim da je Rodžer u neku ruku bio bolji igrač 2018. nego 10 godina ranije. Tačnije, jedan je razlog. Njegov bekhend, Odlučio je da udara lopticu mnogo ranije na bekhendu i vraća je ravno pre nego slajsom. Ali, Rodžer nije uspeo da osvoji tri od četiri Grend slema i konstantno tokom čitave sezone bio jedan korak ispred ostalih. To se nije desilo. Novak je fizički danas na istom nivou kao što je bio sa 26. To je velika razlika jer kad ste na tom nivou fizički onda možete da budete konstantni tokom čitave sezone i da pobeđujete protivnike.

Podsetimo, Đoković je u prošloj sezoni osvojio sedam titula sa samo 12 turnira na kojima je igrao i slavio na 56 od 63 meča.

Za argument u korist Federera se često uzima 2017. godina koju je započeo osvajanjem Australijan opena, prvim Grend slemom u pet godina, a završio je sa 54 pobeda i samo pet poraza. Te godine je osvojio sedam titula, uključujući i Vimbldon pored uspeha iz Melburna. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading