STIDIM SE SEBE KADA TO RADIM Novak otkrio dosad skrivene tajne, Amerikanac ostao u čudu

08:03 | 11-12-2023

Tenis 0

Đoković otvoreno govorio o brojnim temama

Novak Đoković
Printscreen

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković bio je deo čuvene emisije „60 minutes“ koja se na CBS prikazuje od 1968. godine i predstavlja jedan od najdugovečnijih formata svih vremena.

Govorio je o tome kako je postao najstariji igrač koji je osvojio grend slem turnir u Open eri i da je savladao Danila Mededeva koji je 10 godina mlađi. U odsustvu Rodžera Federera i Rafaela Nadala, upravo mu ti mlađi igrači i daju motivaciju.

- Mislim da nekako probude zver u meni - rekao je Novak.

Pojasnio je i koja je najveća razlika između najvećih igrača i onih koji samo u jednom trenutku dođu do najvišeg nivoa.

- Razlika, pretpostavljam, između momaka koji umeju da budu najveći šampioni i onih koji se bore da dođu do najvišeg nivoa je u sposobnosti da ne ostanu predugo u tim emocijama. Za mene je to zaista relativno kratko. Tako da čim to doživim, priznajem… Možda, znate, puknem. Vrištim na terenu, šta god da se desi. Ali onda sam u stanju da se vratim i resetujem - objasnio je svetski broj 1 i iznenadio američkog novinara.

Mnogo je reketa polomio tokom karijere i priznaje da na to nije ponosan.

- Nisam ponosan na to. I stidim se sebe kada to radim, bez sumnje. Ali u isto vreme, znate, prihvatam sebe kao ljudsko biće sa manom. Količina pritiska i stresa je mnogo veća ako imate gomilu protiv sebe - naveo je Đoković.

Zatim se osvrnuo na to što gotovo redovno igra protiv većine.

- U suštini, imao sam većinu sveta protiv sebe. Imao sam takvo iskustvo na teniskom terenu sa publikom koja me možda nije bodrila, ali nikada ranije u životu nisam imao ovo posebno iskustvo - iskren je Novak.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stanicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading