NOŽ U LEĐA NADALU Španac brutalno udario na Rafu, pa rekao veliku istinu o Đokoviću

08:33 | 11-12-2023

Tenis 0

Malo ko je ovo očekivao od Nadalovog sunarodnika

Nadal i Đoković
EPA-EFE/YOAN VALAT

Španski teniser Rafael Nadal skoro godinu dana je van terena zbog povrede kuka, pa je iz nedelje u nedelju padao na ATP listi.

Nadal, koji od januara i Australijan opena nije odigrao nijedan turnir, trenutno je 664. igrač sveta, što mu je naravno najgori plasman u karijeri.

Iako je većina Rafinih navijača očajna zbog njegove situacije, pojedini se šale na njegov rang. Među njima je i njegov zemljak Horhe Martinez. Ovaj 28-godišnji španski teniser, koji je tokom karijere igrao samo čelendžer turnire i najbolji plasman bilo mu je 552. mesto, protekle nadelje našao se u poziciji da bude bolje rangiran od slavnog sunarodnika.

Martinez je prošlog ponedeljka bio 663. na svetu, jednu poziciju ispred Nadala.

- Smešno je jer nikad nisam mislio da ću biti ispred Rafe. Slikao sam plasman i poslao svojoj porodici. Šalio sam se sa njima da je sada vreme da zamolim Rafu da igramo dubl - rekao je Martinez za špansku "Marku".

Momak iz Elčea priznaje da nije Nadalov navijač, već Federerov. 

- Uvek sam bio Federerov fan, zbog njegovog stila i njegove elegancije u igri, tenis je u njegovoj DNK. Nadal me je dosta razočarao. Sećam se kada je pobedio Rodžera u finalu Vimbldona. Imao sam 12 godina i bilo je to veoma veliko razočarenje - otkrio je španski teniser. 

Martinez nije zaboravio i da pomene Novaka Đokovića koga smatra najboljim teniserom svih vremena.

- Novak je najbolji svih vremena, brojke sve govore. On će ostati najbolji ikada. Đoković se više bori sam sa sobom nego sa drugima - poručio je 663. igrač sveta. 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stanicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading