GORE DRUŠTVENE MREŽE Strašan rat Kirjosa i Bekera, u sve su uvukli Novaka Đokovića

07:27 | 14-12-2023

Tenis 0

Ovo niko nije očekivao... Kakav rat Borisa Bekera i Nika Kirjosa

Beker i Đoković
EPA/JULIAN SMITH

Svađa je bila baš brutalna...

Nik nije odstupio otkako je izazvao gnev komentarima koji sugerišu da bi Novak Đoković i drugi igrači sadašnje ere „uništili“ one poput 14-ostrukog grend slem asa Pita Samprasa.

Pošto je takođe izdvojio šestostrukog grend slem šampiona Bekera, Kirjos je izazvao žestoku debatu na društvenim mrežama.

„Tada je igra bila tako spora“, rekao je Kirjos u intervjuu za Atletik.

„Gledao sam Borisa Bekera i ne kažem da nisu bili dobri u svoje vreme, ali reći da bi bili isto tako dobri i sada je apsurdno.

„Veliki servis tada je bio 197 do 200 KM/h. Ljudi poput mene, serviraju 220 dosledno, do ugla. To je potpuno drugačija igra sa lopticom."

„Ne kažem da ne bi pronašli svoj put. Ali servis i volej, da ih imaš stalno, treba da serviraš 220, jer ako serviraš nešto manje od 220, brate, Đoković te pojede živog. On te jede živog. Brat Lejton Hjuit je uništio Samprasa jedne godine na Otvorenom prvenstvu SAD. To je bio prvi prototip nekoga ko je mogao da vrati servis. Učinio je da Sampras izgleda kao g**no. A šta bi Đoković nekom poput Samprasa? To bi bilo čišćenje. Ako je Hjuit to radio, Đoković bi ga uništio. Pojeo bi ga živog.”

NE MOGU DA HODAM BEZ BOLA Kirjos još jednom iznenadio sve: Da se ja pitam...

Komentari su pogodili bolnu tačku u mnogim delovima sveta tenisa - a Beker je odgovorio u četvrtak ujutru, rekavši Kirjosu da sačuva svoje komentare za svoju novopokrenutu stranicu za pretplatu OnliFans.

„Nik pravi mnogo buke oko tenisa u poslednje vreme!?! Zašto govori o sportu koji očigledno mrzi”, napisao je Beker na Tviteru.

„Provera činjenica - Nik nikada nije osvojio slem kao igrač ili trener (da, ima u dublu jednu titulu), pa odakle dolazi kredibilitet? Pokušavam da poredim generacije… Lejver protiv Federera, Borg protiv Nadala, Sampras protiv Đokovića!?! Neću ni da pominjem Mekinroa, Konorsa, Lendla, Agasija, Kurijea, Edberga, Vilandera, Kuertena, Raftera, Hjuita i mnoge druge. Razgovarajte sa svojim OnliFans prijateljima o mnogim stvarima osim o tenisu.“

Kirjos je odgovorio "bekhendom", napao je Bekerov lični život.

Beker, koji je osvojio Vimbldon 1985. sa 17 godina, služio je zatvorsku kaznu u dva različita zatvorska objekta u Velikoj Britaniji.

Odgovarajući na Bekerov komentar na Tviteru, Nik je napisao: „Hahahaha ovaj tip koji govori o kredibilitetu... Poslednji put kada sam proverio, VI ste taj koji krije imovinu, ne? Takođe, mislim da sam pobedio, Federera, Nadala, Đokovića, Mareja, tako da se osećam kao da imam malo kredibiliteta. Ali nije potreban raketni naučnik da vidi da bi Novak obrisao pod tobom u najboljim godinama? To nije napad. To su samo činjenice.”

KIRJOS ŠOKIRAO SVE Nik: Legende tenisa? Đoković bi ih sve pojeo

Razmena je eksplodirala na društvenim mrežama i Kirjos je bio spreman da odgovara fanovima kojima se nije dopalo to što je rekao.

„Brate, ako Lebrona staviš u stariju eru, tip u proseku ubacuje oko 50 poena po utakmici“, odgovorio je Kirjos jednom obožavaocu.

„Sportisti su sada bolji. Tako sada ide nažalost. Neću sedeti ovde za 30 godina i ponašati se kao da ću moći da se takmičim sa novom decom u bloku."

Beker je imao još jednu stvar da kaže: „Želim Niku brz potpuni oporavak i jedva čekam da ga ponovo vidim na teniskom terenu“, objavio je Beker.

„On je uzbudljiv igrač kada je u formi! On ima grend slem u svojoj torbi, ali vi morate da govorite na terenu….srećno.”

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading