PRST U OKO NOVAKU Alkaraz će osvojiti sve

17:22 | 19-12-2023

Tenis 0

Španac je sjajno krenuo ove sezone, ali je onda doživeo pad

Đoković i Alkaraz
AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Tenisku sezonu za nama obeležio je Novak Đoković osvojivši tri grend slem titule. Najveć rival bio mu je Karlos Alkaraz koji ga je savladao u finalu Vimbldona. 

Alkarazov sunarodnik, Aleks Koreča, smatra da će Karlitos osvojiti sve važnije trofeje.

- Mislim da Karlos mora da se opusti oko broja jedan. Već je bio prvi, dokazao je sebi da može da bude u vrhu liste, sada treba da sačekamo taj trenutak. Morate da osvajate bodove, mečeve, titule... I malo po malo videćete za šta ste sposobni. Ne bi trebalo da bude opsednut time. Može da vas natera da igrate turnire na kojima inače ne biste igrali. Već je bio broj jedan... Kakva je razlika da li je 20 ili 33 nedelje. To će izaći prirodno. Broj jedan će doći kao posledica rezultata. Stvara se dodatna tenzija za koju mislim da nije vredna toga - rekao je Koreča za "Eurosport".

Ističe da će, kada su u pitanju Grend slemovi, za Alkarasa najvažniji cilj biti Rolan Garos, gde je ove godine izgubio od Novaka u polufinalu, tokom kojeg je imao problema sa grčevima.

- Osvajanje Grend slema – dobra je sezona. Mislim da će ove godine Rolan Garos biti veoma bitan cilj za njega, posle onog što se desilo prošle sezone. Biće drugačiji, manje će strepeti. Na Grend slemu uslovi se stalno menjaju. Pariz će biti veoma važan. Odavno sam to rekao: mislim da će Alkaras osvojiti sve Grend slemove, na svim podlogama, čak i masterse. Osvojiće sve moguće titule. Po ambiciji, načinu igre, karakteru, Alkaras je predodređen da bude jedan od posebnih - naveo je Španac.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading