KOLIKO SU PRIHODOVALI NAŠI? Evo koliko novca su zaradili Olga Danilović, Hamad Međedović... na turniru u Australiji

14:25 | 04-01-2024

Tenis 0

Srbija je odlično igrala u grupnoj fazi, savladane su reprezentacije Kine i Češke i delovalo je da naša selekcija ima potrebnu energiju i motivaciju da dođe do trofeja na reprezentativnom nivou.

Novak i Olga
AP Photo/Trevor Collens

 

Teniska reprezentacija Srbija završila je učešće na Junajted kupu u Australiji porazom u četvrtfinalu od domaće selekcije 3:0.

Srbija je odlično igrala u grupnoj fazi, savladane su reprezentacije Kine i Češke i delovalo je da naša selekcija ima potrebnu energiju i motivaciju da dođe do trofeja na reprezentativnom nivou.

Ipak, Novakova povreda je odigrala svoje, pa nije mogao više u susretu sa De Minorom. Nakon meča poznato je i koliko je ko od srpskih tenisera zaradio učešćem na turniru u Pertu.

Na zvaničnom sajtu Junajted kupa jasno je definisan nagradni fond i on zavisi od ranga tenisera i teniserki na ATP i WTA listi, postignutih rezultata, ali i toga da li je u pitanju singl ili dubl.

Očekivano, najviše novca zaradio je najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je inkasirao 293.850$. Imao je Nole pobede u singlu i jednu u miks dublu kao i poraz u četvrtfinalu.

Sledeća na listi po novcu bila je Olga Danilović koja je imala dva poraza u singlu, ali i dve pobede u miksu što joj je bilo dovoljno za 39.400$. Iza nje našli su se Nikola Ćaćić i Hamad Međedović sa po 25.000$ odnosno 24.700$.

Najmanje su inkasirale Natalija Stevanović i Dejana Radanović sa 17.500$ i 16.000$.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading