OVO SE NE DEŠAVA ČESTO Novak i Nadal ne pamte ovakav dolazak u Melburn, evo o čemu je reč

13:40 | 06-01-2024

Tenis 0

Rivalstvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala jedno je od najvećih u istoriji tenisa, a ono će na radost ljubitelja "belog sporta" biti nastavljeno i na ovosezonskom Australijan openu

Novak Đoković
EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Prvi grend slem u godini dvojica tenisera dočekuju nakon tri odigrana meča, u kojima su ostvarili identičan skor, 2-1.

Novak je 2024. godinu započeo nastupima za reprezentaciju Srbije na Junajted kupu u Pertu, gde je nakon pobeda nad Kinezom Džidženom Džangom i Čehom Jižijem Lehačkom u četvrtfinalnom okršaju sa Australijancima doživeo poraz od Alekas de Minora.

Sa druge strane Rafa je u Brizbejnu upisao svoje prve mečeve nakon gotovo godinu dana pauze zbog povrede i u prva dva dvoboja upisao je pobede nad Dominikom Timom i Džejsonom Kulberom. Ipak, da če "biku sa Majorke" biti neophodno još vremeda da uđe u željeni ritam pokazao je meč sa Džejsonom Tompsonom u četvrtfinalu, koji je Španac izgubio nakon preokreta.

NADAL IZJAVOM PODIGAO PRAŠINU U BELOM SPORTU Španac progovorio o rivalstvu sa Novakom i Federerom, njegove reči iznenadile sve

Tako tek treći put otkako su na ATP turi imamo situaciju da Đoković i Nadal u Melburn stižu sa upisanim porazom.

Prvi put je to bio slučaj 2005. godine, kada je Nadal izgubio od Ljubičića u Dohi, dok je Novak pretrpeo poraz od Bejkera.

Četiri godine kasnije Nadal eliminisan od Gaela Momfisa u Dohi, a Novak od Ernesta Gulbisa u Brizbejnu, odnosno Nieminena u Sidneju.

Poslednji ovakav primer imali smo 2015. godine kada je Rafa u Dohi izgubio od Berera, dok je Đoković poražen od Iva Karlovića.

Ovosezonski Australijan open počinje 14. januara, a titulu će braniti Novak Đoković.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading