OSEĆAM DA MI TO NEDOSTAJE Đoković pred treće kolo progovorio o virusu: Ne krećem se dobro

14:15 | 18-01-2024

Tenis 0

Đoković sutra od devet sati igra protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverija.

Novak Đoković
AP Photo/Louise Delmotte

 

Mislim da mi žreb nije nimalo lak, evo sad sledi meč protiv Ečeverija, koji možda trenutno igra tenis života na tvrdoj podlozi. Pobedio je Mareja i Monfisa veoma ubedljivo. Bio sam toliko puta u sličnim situacijama da znam šta mi je činiti, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković uoči duela trećeg kola Australijan opena.

Đoković sutra od devet sati igra protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverija.

- Ima tu puno nedostataka u igri, ali, opet, u trećem sam kolu, našao sam način da pobedim u dva duga meča. Dobra strana gren slema je što uvek imam dan odmora i treninga između mečeva. Poslednjih pet-šest noći nisu bile idealne u smislu odmora i spavanja. Pokušaću na narednom treningu da usavršavam određene detalje, biomehaničke elemente, taktičke zamisli, ali se te stvari ne popravljaju preko noći, čega sam svestan. Intenzitet i nivo turnira se podiže, protivnici su sve bolji - istakao je Đoković srpskim izveštačima iz Melburna.

Na kon stataciju da mu nije prvi put da "preživljava komplikacije" na početku gren slema, Đoković je rekao da kod njega sve ide spontano.

- U pitanju je proces usklađivanja toga kako se osećaš na terenu i van njega, pronalaženja ravnoteže. Sada se već nalazim pri kraju virusne infekcije, ali to me je dosta sputavalo da dam maksimum koji znam da pružim, jer kada se loše osećate i borite se sa bolešću nemate tu oštrinu. Osećam da mi to nedostaje, pogotovo na forhend strani. Načinio sam dosta grešaka do sada i često me protivnici uhvate iznenađenog, “na pogrešnoj nozi”. Osećam da se ne krećem dobro, a to je razlog i zbog čega servis stoji - objasnio je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading