ALO! OPROSTITE, NOVAČE, MOBILNI KORISNIK NIJE DOSTUPAN Đoković upalio motore, vreme je za ono pravo

07:00 | 20-01-2024

Tenis 0

Halo, dobar dan, Novak Đoković kraj telefona, mogu li da dobijem Bena Šeltona? Oprostite, Novače, Adrijan ovde, Ben trenutno nije dostupan, molim Vas pozovite ovaj broj na sledećem turniru

Novak Đoković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena, tako što je u tri seta pobedio Tomasa Ečeverija. Mnogo više od samog trijumfa raduje nivo igre koji je svetski broj jedan prikazao.

Dobrano se Đoković namučio u uvodna dva kola, na terenu proveo više vremena nego što je planirao, ali je u trećem kolu imao lakši posao, kao što smo i najavili. Istina je da Argentinac igra tenis života, ali potrebno mu je još mnogo rada kako bi mogao da parira najboljima na betonu. Da se igralo na šljaci, možda bi još i mogao da naudi Novaku, ali na Rod Lejver Areni ni kvalitetniji igrači nisu mogli da ga ugroze.

Nije Srbin potpuno svež. Mučila ga je povreda zgloba desne ruke, na sve to se nadovezala i prehlada, još uvek igra "pod ručnom". Međutim, kako turnir odmiče, igra sve bolje i to je najvažnije, a prave bitke tek slede.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Protiv Dina Prižmića i Alekseja Popirina servis i forhend su bili prilično "klimavi". Malo je lakih poena dobijao početnim udarcem, a forhend je bio dosta mlak, nije imalo snage sa te strane, pa je to pokušao da kompenzuje gađajući uglove, što mu je i donelo rezultat. Ipak, svestan je da mora da pojača intenzitet ukoliko želi da odbrani titulu i po 11. put osvoji Australijan open.

Novak Đoković AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
 

 

Bekhend je funkcionisao sasvim solidno u duelima sa Hrvatom i Australijancem. Protiv Ečeverija je taj udarac bio gotovo pa savršen, naročito kada je bio u defanzivi, pa je odigrao nekoliko fenomenalnih pasing-šotova, ali i preuzimao inicijativu u poenu. Ono što raduje, pojačao je brzinu na forhendu. Još uvek je kasnio u nekoliko navrata, ali je primetan pomak u odnosu na prethodne okršaje. Čak i kada je grešio, bile su to one dobre, odnosno oprostive greške kojima zapravo postavlja platformu za sledeće izazove. Takođe, servis je počeo da sluša. Imao je potpunu kontrolu protiv Argentica i rutinski slavio.

Sada sledi ono pravo na grend slemu, a Novak Đoković je upalio motore, što je svakako ohrabrujuće za njegove navijače i razočaravajuće za dežurne kritičare, za one kojima smeta čak i kada na kameri napiše "Bog se javi". Tim nesrećnim bićima, nezadovoljnim svojim životom teško da i Bog može da pomogne, zato bolje po njihovo zdravlje da već počnu da kopaju rupu u koju će se sakriti, jer najveći ikada podešava nišanske sprave i ide ka još jednom trofeju.

Gle čuda, sledeći rival nije Ben Šelton, već Adrijan Manarino koji je "prekinuo vezu". Franczu je sa 3:2 savladao Amerikanca koji je na početku sezone svima zapretio, rekavši kako će sve uništiti

Igra Amerikanac sasvim solidan tenis, udara iz sve snage, ali teško da bi se o njemu toliko govorilo da nije bilo specifične proslave na US Openu, kada se pobedama radovao tako što je rivalima "spuštao slušalicu", sve dok nije došao do polufinala i okršaja sa Novakom, kada mu je u ušima odzvonilo snažno "tu, tu, tu, tu".

Provocirao je Novaka i na tom meču, što se 37-godišnjem srpskom teniseru nije dopalo, pa je i na Australijan openu govorio kako je želeo da mu pokaže gde mu je mesto. 

Nema sumnje da je Đoković želeo novi meč sa Benom, ali Manarino je imao drugačije planove. Francuz se u Melburnu pretplatio na maratone, pošto je pre Šeltona u pet setova eliminisao i Stena Vavrinku i Đaumea Munara.

Biće ovo peti međusobni susret Đokovića i Manarina, a Srbin je slavio u prethdona četiri. Zanimljivo da su tri puta igrali na travi i samo jednom na betonu, u Sinsinatiju 2018. godine. Taj meč na programu je u nedelju.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading