ARINA, NEMOJ DA BEŽIŠ Sjajan gest Jelene Dokić i Sabalenke, pomažu ženama koje su bile žrtve porodičnog nasilja

12:09 | 25-01-2024

Tenis 0

Beloruskinja je prva finalistkinja Australijan opena

Sabalenka
AP Photo/Louise Delmotte

Sabalenka je u prvom polufinalu bila bolja od Amerikanke Koko Gof sa 7:6 (2), 6:4, nakon jednog sata i 44 minuta igre i tako će drugu godinu u nizu igrati u finalu u Melburnu.

Konačno je Beloruskinja uspela da pridobije publiku na svoju stranu.

- Hvala vam, kad sam ovde prošli put bila, nije bilo podrške, a sada jeste. Hvala vam. Osetila sam se kao kod kuće, hvala vam što ste mi učinili ovo mesto tako specijalnim - rekla je Sabalenka.

Interesantno je da je nju intervjuisala nekadašnja teniserka Jelena Dokić koja je za nju imala posebnu molbu. Ispričala je kako je već dobila peškir od Sabalenke, dok ju je sada zamolila i za potpis. "Nemoj da bežiš, Arina!", rekla je Jelena Dokić pošto je sjajna teniserka i pre nego što je dobila zahtev da pokloni peškir, krenula po njega, ali nije znala da postoji i poseban zahtev - da se potpiše kako bi taj peškir išao na aukciju za pomoć ženama žrtvama porodičnog nasilja.

Naravno, Sabalenka je odmah pristala na to i obećala je koliko god je peškira potrebno za takve svrhe, zbog čega je još jednom dobila velike aplauze publike.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading