SKANDAL NA AUSTRALIJAN OPENU Ukrajinska teniserka kažnjena jer se rukovala sa Ruskinjom

20:45 | 25-01-2024

Tenis 0

U juniorskom teniskom duelu na Australijan openu između Jelizavete Kotlar iz Ukrajine i Vlade Minčeve iz Rusije došlo je do kontroverznog trenutka kada je Kotlar, nakon meča, pružila ruku protivnici i čestitala joj na pobedi, iako su političke tenzije između Ukrajine i Rusije prisutne, naročito u sportskim okvirima.

Australijan open
Foto: Printscreen/X

Teniski savez Ukrajine je reagovao na ovaj gest i pokrenuo istragu protiv Kotlar, smatrajući da je njen postupak neprimeren u datim okolnostima. Ova situacija je izazvala polemike i postala predmet kontroverzi na turniru.

Otac mlade teniserke podržao je odluku saveza, ističući da je gest njegove ćerke bio nenamerni propust i da se neće ponoviti u budućnosti.

OGLASILA SE ANA IVANOVIĆ Bivša srpska teniserka prokomentarisala dešavanja na Australijan openu

- Ona je automatski izvršila ritual posle meča, ne shvatajući da se iza mreže nalazi predstavnik zemlje koji je krenuo u napad na našu domovinu. Definitivno je bila greška zbog koje Liza žali i uverava nas da nikada neće dozvoliti da se tako nešto ponovi - izjavio je njen otac.

Ovaj incident dodatno je ispolitizovao odnose između sportista iz Ukrajine i Rusije, skrećući pažnju javnosti sa sportskih dostignuća mladih talenata na turniru.

Reakcija ukrajinskog teniskog saveza ukazuje na ozbiljnost situacije i postavlja pitanje o daljim odnosima između sportista ove dve zemlje u kontekstu trenutne geopolitičke situacije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading