Novak jeste ispao, ali mu je OVO FINALE MNOGO BITNO Evo zašto će Đoković pratiti duel Sinera i Medvedeva

18:24 | 26-01-2024

Tenis 0

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković doživeo je poraz u polufinalu Australijan opena od strane Italijana Janika Sinera rezultatom 3:1.

Novak Đoković
AP/Manu Fernandez

Sinu je ovo prvi put da se plasirao u finale nekog Grend slem turnira, a tamo će se suočiti s Danilom Medvedevim, koji je bio uspešniji od Saše Zvereva (3:2). Odlučujući meč za titulu zakazan je za nedelju u 09:30.

Iako je Đoković i dalje prvi teniser sveta, poraz u polufinalu znači da će ostati na toj poziciji do najmanje 19. februara. Ipak, njegovo prvo mesto biće ugroženo u narednim nedeljama.

Novak Đoković EPA/MAST IRHAM
 

INTER JE ĐOKOVIĆ, A JUVENTUS JE SINER Vlahovićev trener ima zanimljivo poređenje klubova i tenisera, evo kako je sve objasnio

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Đoković će, prema trenutnom stanju, na početku sledeće nedelje imati 9.855 bodova, obezbeđujući mu 410. nedelju kao lidera ATP liste. Sa Sinerovom pobedom, Karlos Alkaras bi zadržao drugo mesto s 9.255 bodova, dok bi Medvedev skočio na treće mesto sa 9.465 bodova, stvarajući značajnu razliku.

Đoković bi, naravno, radije voleo da vidi Sinera kao osvajača titule, kako bi Medvedevu otežao dostizanje zaostatka. Ipak, valja napomenuti da Rus brani veliki broj bodova do Rolan Garosa, pa će biti izazovno preteći Đokoviću, čak i ako trijumfuje u Melburnu. Medvedev brani titule na turnirima u Roterdamu (500 bodova), Dohi (250 bodova) i Dubaiju (500 bodova). Dodatno, moraće da odbrani 1.600 bodova s američke turneje, jer je prošle godine osvojio Majami (1.000 bodova) i igrao u finalu u Indijan Velsu (600 bodova).

Napredak Sinera i Alkarasa biće pod posebnim praćenjem, budući da obojica brane značajan broj bodova sa svojih prošlogodišnjih uspeha na turnirima širom sveta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading