Siner je sada RIVAL U RANGU NADALA I FEDERERA! Rivalstvo sa Đokovićem pokazuje ovaj podatak

15:46 | 26-01-2024

Tenis 0

Uprkos tome što je Novak odigrao jedan od najgorih mečeva u poslednjih nekoliko godina, mora se odati priznanje i talentovanom Italijanu.

Janik Siner
Tanjug/AP/Antonio Calanni

Janik Siner je preko Novaka obezbedio plasman u finale Australijan opena, pošto je Italijan slavio sa 3:1 u setovima, po gemovima 6:1, 6:2, 6:7, 6:3.

Tom pobedom, italijanski teniser je uspeo da uđe u odabrano društvo, barem kada su u pitanju dueli sa Novakom Đokovićem.

Naime, Siner je postao treći igrač u istoriji koji je pobedio srpskog tenisera na Grend Slemu, Dejvis Kupu i ATP finalima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ono što ovaj uspeh čini još većim jeste činjenica da su jedina dvojica koja su to uradila pre njega bili Rodžer Federer i Rafael Nadal.

OVE SLIKE BOLE CELU SRBIJU Novak sa suzama u očima posle poraza od Sinera (FOTO)

 

 

Izveštaj sa meča

Đoković je tako po prvi put poražen u polufinalu Australijan opena, dok se Italijan prvi put u karijeri plasirao u finale jednog grend slema.

Prva dva seta bila su verovatno najgora koja je naš ikada odigrao u Melburnu. Bio je potpuno dekoncentrisan, čak odsutan, gotovo bez trunke emocija.

Ništa u Đokovićevoj igri nije funkcionisalo kako treba, srljao je iz greške u grešku. Jeste Janik igrao dobro, ali nije bilo potrebe da prikaže svoj najbolji tenis, pošto mu je Novak delio poklone i šakom i kapom.

Mislilo se da 37-godišnji Beograđanin ne može da odigra gore nego što je to bio slučaj u prvom setu i da će podići nivo igre, ali to se nije dogodilo.

Za tek nešto više od pola sata Siner je dobio prvi, pa potom i drugi set prepustivši Đokoviću tek tri gema.

Tek u trećem setu Novak je zaličio na sebe i podsetio nas zbog čega je najveći svih vremena. 

Novak Đoković AP Photo/Mark Baker
 

Spasio je Đoković brejk loptu na startu četvrtog seta, da bi posle i jedan i drugi bili dosta sigurni na svoj servis, pa se otišlo u taj-brejk.

Novak je bio taj koji je dobar deo tog dela igre kontrolisao, ali je greškama pre svega forhendom vraćao rivala u igru. Došao je Siner do meč lopte, međutim, svetski broj jedan se nije predavao, pronašao je način i dobio taj-brejk sa 8:6!

Delovalo je tada da je momentum na strani Novaka i da će zaigrati još bolje. Ipak, dogodilo se suprotno, a Siner je pokazao mentalnu zrelost. Uprkos tome što je izgubio treći set i to tako što je propustio meč loptu, nije klonuo, već je nastavio da igra u istom ritmu.

Novak je brejk pretrpeo u gemu kada je imao 40:0! Potpuno se ugasio tada, izgubio pet poena u nizu i posle toga više nije bilo povratka.

Koliko je Đoković bio nemoćan najbolje oslikava podatak da nije imao nijednu brejk loptu u meču! Za utehu Novaku ostaje da će još uvek biti prvi na ATP listi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading