BRUTALNA SUMA Evo za koliko novca je prodat reket Rafaela Nadala

19:50 | 29-01-2024

Tenis 0

Uspomena sa Rolan Garosa vredna 118.000 dolara

Nadal se oglasio
EPA-EFE/LUKAS COCH

Nema sumnje da je Rafael Nadal jedan od najboljih tenisera svih vremena, a još jedna potvrda toga stigla je danas. Naime, reket koji je Španac koristio u finalu Rolan Garosa 2007. godine protiv Rodžera Federera prodat je na aukciji za 118.000 dolara! 

Nadal je pobedio Federera sa 6:3, 4:6, 6:3, 6:4 u velikom finalu Rolan Garosa, bila je to njegova treća titula u Parizu, a do danas ih je osvojio čak 14. Ipak, meč iz 2007. godine mnogi smatraju presudnim u karijeri slavog Španca zbog čega je i reket toliko vredan. 

MISTERIOZAN ODGOVOR RUSA Novinari pitali Medvedeva da li je Novak za njega i dalje prvi, evo šta je rekao

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Španski teniser je isti reket koristio i u polufinalu protiv Novaka Đokovića zbog čega mu je vrednost značajno porasla. Do danas on je bio u vlasništvu Australijskog teniskog muzeja, ali je on zatvoren i reket je završio na aukciji. 

Inače, reket sa Rolan Garosa nije najskuplje prodati teniski rekvizit ikada. Prethodni rekord takođe drži Rafael Nadal budući da je njegov reket sa Australijan opena prodat za 139.7000 dolara. Drugo mesto pripada reketu "Battle of the Sexes" koji je koristila Bili Džin King. 

Reket Novaka Đokovića sa Rolan Garosa 2016. godine prodat je za 107.482 dolara.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading