ITALIJAN IZAZVAO ZEMLJOTRES U BELOM SPORTU Siner progovorio o "velikoj trojci", navijači u šoku zbog ovih reči o Novaku

09:00 | 11-02-2024

Tenis 0

Srećan sam što sam u njihovo vreme počeo da igram, koristio sam vreme provedeno uz Rodžera, Rafu i Noleta, poručuje mladi Italijan

Novak i Siner
EPA-EFE/MAST IRHAM

Režirao je Janik Siner veliko iznenađenje pošto je postao šampion Australijan opena. Mladi Italijan briljirao je u Melburnu, savladao Novaka Đokovića u polufinalu, a potom u borbi za pehar bio bolji od Danila Medvedeva. 

Očekivano, Janik Siner nakon prve grend slem titule privlači najviše pažnje i sada je on favorit da prekine dominaciju Novaka Đokovića.

Španska "Marka" nije gubila vreme već je odmah nakon Australijan opena razgovarala sa Italijanom o brojnim temama, jedna od njih bila je i popularna velika trojka. 

– Trudio sam se maksimalno da učim od sve trojice ali najviše podsećam na Novaka Đokovića! Obojica igramo na osnovnoj liniji, volimo i na mreži, slično otklizavamo... Osećam se srećnim što sam počeo karijeru u njihovo vreme. Rodžer nije više aktivan, ali kada je bio na turu pokušavao sam da gledam šta radi u teretani i slično. Niko nije osvojio grend slem trofeja koliko oni i zato sam koristio vreme uz njih - rekao je Janik Siner za "Marku". 

GURNULA PRST U OKO NOVAKU Slavna šampionka podelila snimak kako sa Federerom uživa u zismkoj idili, pa "pecnula" Đokovića, navijači grme (VIDEO)

Janik Siner EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
 

Budući da na zapadu jedva čekaju kraj ere Novaka Đokovića, španski novinari pitali su ga da li je trofej u Melburnu početak ere Karlosa Alkaraza i Janika Sinera. Ipak, Italijan je ostao suzdržan. 

- Još nisam video roditelje od trijumfa u Melburnu. Prvo sam išao u Rim i tamo proveo dva dana. To je bio moj jedini odmor, čak i dok sam bio tamo išao sam u teretanu kako ne bih izgubio fizičku spremu. Cilj je da sledeće nedelje u Roterdamu igram maksimalno. 

Dodaje Siner da nikada nije bio nervozan, a da mu mečevi protiv iskusnijih tenisera najviše znače u napretku. 

- Kada sam imao 6-7 godina, nervirao sam se, ali ne mnogo. Uvek sam bio smiren, jedino se ljutim kada se osećam umornim. Kontrolišem glavu dobro a u tome sam mnogo napredovao u poslednje dve godine. Mozak je jedino što može da se kontroliše i dobro se osećam. Volim da igram protiv starijih od sebe, tako se najviše uči. Igrao sam juniorske turnire do 15. godine, a onda prešao na fjučerse kako bih naučio da se nosim u teškim momentima. 

Đoković i Siner EPA-EFE/Jorge Zapata
 

Nije tajna da ima visoke ciljeve u budućnosti, a jasno je da je glavni prvo mesto na ATP listi. 

– Ostala su još tri gren slema u ovoj godini i želim da nadmašim moje rezultate iz prošle. Na Vimbldonu sam došao do polufinala i neće biti lako nadmašiti to. Na Rolan Garos sam ispao u drugom kolu a na Ju-Es openu u osmini finala. Ima tu još važnih turnira, kao Indijan Vels i Majami, sezona na šljaci… Sada sam četvrti na svetu, a put do prvog mesta vodi preko trećeg i četvrtog. Idem korak po korak - poručuje Janik Siner. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading