MASKA FEDERERA I PREKO NJE KRV Jeziva poruka za Rodžera, a ovo je razlog (VIDEO)

17:15 | 15-02-2024

Tenis 0

Šokantan prizor u Cirihu

Federer
EPA-EFE/NEIL HALL

Nekadašnji švajcarski teniser Rodžer Federer našao se na meti kritika francuskih novinara. Naime, njima se ne sviđa što brend „On“, koji je delom u vlasništvu Švajcarca, svoje proizvode izrađuje u Vijetnamu i posle toga od kupaca zahteva previsoku cenu.

Ne samo to, Federer se na udaru aktivista koji smatraju da teniser podržava kršenje ljudskih prava pošto je investirao u tu kompaniju.

Ova firma je nedavno završila na naslovnim stranama u Švajcarskoj zbog velike razlike između nabavne i prodajne cene. Navodno, "On" patike u Švajcarskoj prodaje po 20 puta skupljoj ceni.

Aktivisti organizacije "Kampaks" su u centru Ciriha obavili jezivi performans.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Campax (@campaxorg)

Čovek sa maskom Rodžera Federera sedeo je za šivećom mašinom, a preko njega je prosuta crvena boja, koja predstavlja krv.

Aktivistima smeta zarada koju imaju radnici u fabrici u Vijetnamu.

- Lažni Rodžer Federer je osetio svoje crveno čudo: Simbol loših plata koje plaća "On" u Vijetnamu. Prema "On-u", radnici zarađuju 260 franaka mesečno, a u sve su uključeni ekstremni pritisak da se dobro radi i gomila prekovremenih sati. Ipak, prema "Azijskom savezu za minimalne plate" poštena zarada bi iznosila 450 franaka mesečno - saopštenje je ove organizacije uz molbu građanima da potpišu peticiju protiv kompanije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading