"ĐOKOVIĆ JE ISPRED SVIH" Čuveni Novakov rival pružio ruku i priznao da je Srbin najbolji svih vremena

16:55 | 20-02-2024

Tenis 0

Ovako nešto je možda i moglo da se očekuje...

Novak Đoković
EPA/James Ross

Sten Vavrinka, švajcarski teniser, ulazi u završnu fazu svoje impresivne karijere. Sa 38 godina, poslednju titulu na turniru osvojio je 2017. godine u Ženevi. Čini se da u poslednje dve-tri godine igra za svoju zadovoljstvo, ne opterećujući se previše rezultatima, što je jasno i po njegovom trenutnom 67. mestu na ATP listi.

Iako je njegov trenutni plasman skroman, Vavrinka se može ponositi sa tri grend slem trofeja: Rolan Garosom, Ju Es openom i Australijan openom, što predstavlja ogroman uspeh, posebno u eri dominacije Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

„Nije na meni da pričam da li ti trofeji imaju specifičnu težinu, jer su osvojeni u doba Đokovića, Nadala i Federera. Ja sam veoma ponosan na sve što sam ostvario“, pričao je Vavrinka uoči nastupa na turniru u Rio de Žaneiru.

NOVAKU JE BIO BITAN, A SADA IMA NOVI POSAO Iznenadiće vas šta sada radi čuveni Italijan

Sten Vavrinka EPA-EFE/NEIL HALL
 

Ipak, spekuliše se da bi Vavrinka možda bio još uspešniji da je igrao u drugoj eri tenisa.

„Srećan sam što sam imao priliku da igram protiv trojice najboljih u istoriji. Đoković, Nadal i Federer su najbolji teniseri koje sam ikada video. Bilo je vrlo izazovno boriti se protiv njih, a u isto vreme i velika satisfakcija“.

Na pitanje da li je rasprava o tome ko je "Najveći svih vremena" završena s obzirom na Đokovićevih 24 grend slem titula, Vavrinka je dao jasan odgovor.

„Đoković je ispred svih u svim statističkim kategorijama“.

On razume Nadalovu želju da se vrati na teren uprkos zdravstvenim problemima koje ima, i nema sumnje da će se Španac boriti za novi trofej na Rolan Garosu.

„Rafa je veliki šampion i dešavalo se i ranije da se povredi, pa da se vrati. Potpuno je nebitno koliko ste novca u karijeri zaradili, ako imate strast, ona vas vuče nazad na teren. U Brizbejnu je igrao na visokom nivou pre nego što se ponovo povredio. Ako bude potpuno zdrav, biće velika opasnost za sve i kandidat za titule“.

„Ako bude zdrav, Nadal će uvek biti među favoritima, koji god turnir da je u pitanju. Rolan Garos je osvojio toliko puta da će tamo uvek biti kandidat za trofej. Niko ne poznaje taj grend slem turnir bolje od njega“, istakao je Vavrinka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading