NOLETOV TRENER JE POLUDEO Ivaniševiću nisu dali da krsti ćerku, evo zašto ga je sveštenik odbio

07:05 | 28-02-2024

Tenis 0

Gorvan Ivanišević je imao jedan veliki problem...

Goran Ivanišević
AP Photo/Alberto Pezzali

Kako se pojedini hrvatski mediji prisećaju dve decenije kasnije, hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk odbio je da krsti Amber Mariju jer njeni roditelji Goran i Tatjana u tom trenutku nisu bili venčani prenosi "Mondo".

Ta odluka bila je kontroverzna i izazvala je mnogo pažnje, pa su se u različitim periodima o njoj oglašavali roditelji devojčice.

Ivanišević je u tom slučaju udario čak i na kompletnu crkvu!

"Problem je u tome što Crkva ima dvostruke kriterijume. Zato je uvek odvajam od Boga. Oba partnera moraju imati sve sakramente kako bi se obavilo krštenje. Za neke pravila vrede, za neke ne. Nas su ubacili u tu prvu grupu i, prema njihovim kriterijumima, mi ne možemo krstiti naše dete. To je pravo Crkve, ali uveren sam da ćemo uskoro rešiti i taj problem. Mislim da bi Crkva trebalo da se bavi mnogo važnijim stvarima", rekao je svojevremeno Ivanišević, revoltiran odlukom biskupa.

KAKO DA SLOMITE REKET Ovo su četiri luda pravila Gorana Ivaniševića

Ceremonija je bila pripremljena -  za kraj jula, a krštenju Ivaniševićeve naslednice trebalo je da prisustvuju samo najbliži. Ipak, ono se nije desilo kako je prvobitno planirano, a jedan od razloga bio je i to što Tatjana Dragović nije bila krštena.

Ceremoniju su kasnije obavili u SAD, a par se rastao već 2013. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading