ĐOKOVIĆ ISPAO U TREĆEM KOLU INDIJAN VELSA Laki luzer priredio senzaciju, Italijani postaju Novakova noćna mora

04:30 | 12-03-2024

Tenis 0

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković završio je učešće na prvom mastersu u sezoni

Novak
AP Photo/Mark J. Terrill

Novaka je u trećem kolu pobedio Italijan Luka Nardi sa 6:4, 3:6, 6:3, nakon dva sata i 22 minuta igre.

Nardi je u glavni žreb ušao kao laki luzer, pošto se sa turnira povukao Tomasa Ečeveri. Ima 20 godina, 123. je na ATP listi i ovo mu je najveći trijumf u karijeri.

Đokoviću su Italijani očito postali noćna mora, pošto ga je u polufinalu Australijan opena pobedio Janik Siner.

Svetski broj jedan je odigrao meč za zaborav. Bez ritma na riternu, ogroman broj grešaka iz forhenda i raspoloženi rival rezultovali su senzaciju.

Imao je Novak izvesnih stomačnih problema, na kraju prvog seta je popio tablete, delovao umorno.

Jedinu brejk loptu u prvom setu imao je Nardi i to u petom gemu. Uspeo je da iskoristi, a onda prilično rutinski dođe do seta.

Novak AP Photo/Mark J. Terrill
 

 

Očekivala se Đokovićeva reakcija u nastavku koja je i usledila. Zaigrao je bolje, smanjio broj grešaka, dok je 20-godišnji Italijan popustio, pa se otišlo u set odluke.

I kada se pomislilo da je momentum na strani osvajača 24 grend slem titule, on je stao, dok je Nardi igrao kao u transu. Pustio je ruku Luka, vraćao neke neverovatne udarce, pogađao linije i do brejka stigao u šestom gemu, nakon čega više Đokoviću nije bilo povratka.

Uprkos novom razočaravajućem porazu i ranoj eliminaciji, Novak je dobio 50 poena, pošto prošle godine nije igrao u Indijan Velsu. Naredne nedelje očekuje ga nastup na mastersu u Majamiju, gde takođe nije igrao pet godina i ne brani njiedan bod.

ĐOKOVIĆ - NARDI 4:6, 6:3, 3:6

Treći set:

3:6 - Kraj! Novak Đoković je završio učešće u Indijan Velsu!

3:5 - Gem sa nulom za Novaka, ali sada Nardi servira za pobedu.

2:5 - Potvruđuje Italijan brejk. Imao je Đoković 0:30, ali naredna četiri poena dobija Luka i sada je na gem od najveće pobede u karijeri.

2:4 - Brejk pravi Nardi! Razleteo se Italijan po terenu, pogađao linije i došao do brejka. Đoković je u ogromnom problemu.

2:3 - Nardi mnogo sigurniji, ponovo lako dolazi do servis gema i bolje izgleda od Đokovića u ovim momentima

2:2 - I sada je bilo napeto, ali neuporedivo lakše u poređenju sa prethodnim Novakovim servis gemom. Još uvek nema brejka u trećem setu.

1:2 - Siguran gem za Nardija.

1:1 - Dramatičan i maratonski gem je dobio Đoković. Imao je Nardi tri brejk lopte, ali je Novak uspeo da ih spasi. Italijan je pustio ruku, igra hrabro i srpski teniser je u velikom problemu.

0:1 - Odličan gem je odigrao Nardi i poveo sa 1:0 u trećem setu.

Drugi set:

 

 

6:3 - Savršen gem je odigrao Đoković, još jedan bez izgubljenog poena i dolazi do izjednačenja. Idemo u set odluke!

5:3 - Imao je Novak dve set lopte, ali je Nardi uspeo da se izvuče i ostane u igri.

5:2 - Tako se potvrđuje brejk, sa nulom. Nardi u narednom gemu servira za ostanak u setu.

4:2 - Breeeejk pravi Đoković! Očajan gem je odigrao Nardi u kom je odservirao dve duple servis greške i praktično poklonio brejk Novaku!

3:2 - Prekida Novak Nardijevu seriju i vodi sa 3:2

2:2 - Lako Nardi dolazi do izjednačenja.

2:1 - Vraća brejk Nardi i to tako što je iskoristio petu brejk loptu u najdužem gemu od početka meča. 

Novak je ostao u čudu, jer ga je Nardi zbunio "govorom" tela. Đoković je servirao, Nardi vratio loptu, da bi potom Novak odigrao nonšalanti drop-šot koji je Nardi "uhvatio" i pretvorio u viner. Novak je ušao u raspravu sa sudijom, ali odluka se nije promenila.

2:0 - Breeeeejk! Konačno Novak dolazi do brejka i to tako što je osvojio pet poena u nizu, pošto je Nardi imao 40:0. 

 

 

1:0 - Miran servis gem za Novaka na startu drugog seta.

Prvi set:

 

 

4:6 - Dobija Nardi prvi set. Novak ima stomačnih problema, pa je zatražio da mu donesu tabletu.

4:5 - Malo je nedostajalo da već sada Nardi dođe do seta. Bilo je 15:30, ali je onda Novak odigrao servis volej, odlično se snašao na mreži i nekako iščupao ovaj gem. Ali, sada će Italijan servirati za set.

3:5 - Ne ide, pa ne ide. Ponovo se Đoković mučio na forhendu, na riternu nikako da pronađe ritam i sada će servirati za ostanak u setu.

3:4 - Prekida Novak Nardijevu seriju i to ubedljivim gemom. Vreme je da se napravi brejk.

2:4 - Nardi potvrđuje brejk i to bez većih problema. Glavni krivac za ovakav rezultat je Đokovićev forhend, već devet grešaka je napravio tim udarcem.

2:3 - Brejk pravi Nardi! Imao je Novak 40:15 i išao ka sigurnom gemu, ali je onda stao, napravio nekoliko grešaka forhendom i to raspoloženi Italijan koristi.

2:2 - Ponovo se igralo na razliku, ali ponovo Novak ne stiže do brejk lopte. Pogodio je Nardi sjajnu bekhend paralelu, a onda pronašao i dobar servis, te tako izjednačio na 2:2.

 

 

2:1 - Siguran gem za Đokovića, rivalu je prepustio tek jedan poen. Bez brejka na startu meča.

1:1 - I Nardi dolazi do servis gema. Iako je imao 40:15, Novak je došao do izjednačenja, ali mu je onda ritern zatajio, pa se Italijan upisao na semafor.

1:0 - Uvodni gem osvaja Đoković. Prvi poen dobio je Italijan nakon nešto duže razmene u kojoj je Novak forhend izbacio u aut. Ipak, pronašao je Srbin dobre servise i uz manje probleme došao do prvog gema.

 

 

01.50 - Novak i Luka će uskoro izaći na teren.

23.00 - Biće ovo prvi međusobni okršaj Đokovića i Nardija. Uprkos činjenici da Novak još "skida rđu", veliki je favorit u okršaju sa 20-godišnjim Italijanom koji je 123. na ATP listi.

22.58 - Luka Nardi je u glavni žreb ušao kao "laki luzer", pošto se povukao Tomas Martin Ečeveri. U drugoj rundi Italijan je pobedio Kineza Ženga sa 2:1.

nole EPA-EFE/RAY ACEVEDO
 

 

22.56 - Novak se u Indijan Vels vratio posle pet godina pauze i dobrano se preznojio kako bi stigao do treće runde. Na startu turnira je bio slobodan, da bi onda u drugom kolu posle tri seta savladao Aleksandra Vukića.

22.55 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču trećeg kola Indijan Velsa u kojem se sastaju Novak Đoković i Luka Nardi. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa prvog mastersa u sezoni.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading