ALKARAZ PRESTIGAO NOVAKA Španac bolji od Đokovića, epilog kakvom se niko nije nadao

07:00 | 15-03-2024

Tenis 0

Karlosu Alkarazu predstoji četvrtfinalnu meč na Indijan Velsu protiv Aleksandra Zvereva, ali je već u prethodnoj rundi u Kaliforniji proslavio mali jubilej

alkaray
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Pobeda u osmini finala nad Fabijanom Marošanom (6:3, 6:3) mu je bila 50. u karijeri na turnirima iz serije 1000.

Španac je drugi najmlađi teniser koji je napravio takav podvig na Mastersima sa 20 godina i 312 dana, ali je i dalje daleko od rekorda koji drži njegov sunarodnik Rafael Nadal (19 godina, 342 dana).

Sledeći na listi je Lejton Hjuit (21 godina, 31 dan), Novak Đoković (21 godina, 63 dana) i njegov naredni rival Zverev (21 godina, 173 dana). 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

AMERIKANAC OTKRIO SVE DETALJE IZ SVLAČIONICE Legendarni teniser progovorio o "velikoj trojci", pa iznenadio sve rečima o tome kakav je zapravo Novak

Nemac je posle preokreta savladao Aleksa De Minora (5:7, 6:2, 6:3), a plasman među osam najboljih mu garantuje i povratak u Top 5 na ATP listi narednog ponedeljka.

Njih dvojica su se poslednji put sastali nedavno u četvrtfinalu Australijan opena, kada je slavio Zverev. Novi duel zakazan je na glavnom terenu u Indijan Velsu u četvrtak ne pre 23 časa po srednjeevropskom vremenu. Pre njihvog će se odigrati dva duela u ženskom singlu.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 9,495,555 dolara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading