SABALENKA NE USPEVA DA SE OPORAVI Teniserka i dalje pogođena nesrećama - sada se to jasno vidi

11:03 | 25-03-2024

Tenis 0

Nije joj lako...

Arina Sabalenka
EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH SHUTTERSTOCK OUT

Poljska teniserka Iga Švjontek, trenutno vodeća na svetskoj WTA listi, demonstrirala je svoju snagu i odlučnost u dramatičnoj pobedi nad 19-godišnjom Čehinjom Lindom Noskovom na Masters turniru u Majamiju.

Nakon 162 minuta neizvesne borbe, Švjontekova je uspela da preokrene situaciju i pobedi rezultatom 2:1 (setovi 6:7, 6:4, 6:4), osiguravši mesto u osmini finala.

Meč je bio ispunjen uzbuđenjem i preokretima, prikazujući svu snagu i veštinu Ige Švjontek. U prvom setu, prva na WTA listi imala je brejk prednosti, ali je propustila set loptu u tajbrejku koji je završen u korist njene mlade češke protivnice.

Ipak, naredna dva seta pripala su Švjontekovoj, koja je pokazala izuzetnu mentalnu i fizičku izdržljivost čak i kada je Noskova imala tri set lopte na njen servis.

NEMA MIRA OKO SABALENKE Nova teška odluka Beloruskinje, ovo niko nije očekivao

epa EPA-EFE/DARREN ENGLAND AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
 

Nakon što je izborila mesto u osmini finala, Švjontekova će se suočiti sa Ruskinjom Ekaterinom Aleksandrovom, koja je eliminisala sunarodnicu Anastasiju Pavljučenkovu (6:4, 3:6, 6:3).

Očekuje se da će ovaj naredni meč biti jednako uzbudljiv kao i prethodni, dok će navijači s nestrpljenjem pratiti svaki poen prve teniserke sveta.

S druge strane, drugoj na WTA listi, Beloruskinji Arini Sabalenkoj, nisu išle na ruku nedavne nesreće na ličnom i profesionalnom planu.

Nažalost, prethodne nedelje Sabalenka je doživela gubitak bivšeg dečka i bivšeg hokejaša Konstantina Kolcova, koji je izvršio samoubistvo. Dodatno, na turniru u Floridi, Sabalenka je ispala u drugom kolu od svoje najbolje prijateljice Paule Badose iz Španije.

Ovi događaji su joj oduzeli šansu da se približi Švjontekovoj na vrhu WTA liste, dok se ona uporno bori za nova dostignuća u svojoj karijeri.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading