NEMA MIRA OKO SABALENKE Nova teška odluka Beloruskinje, ovo niko nije očekivao

12:20 | 24-03-2024

Tenis 0

Beloruskinja donela tešku odluku...

Arina Sabalenka
EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH SHUTTERSTOCK OUT

Ne prestaje Arina Sabalenka da bude u centru pažnje teniske javnosti. Jeste da je Beloruskinja ispala sa mastersa u Majamiju, a potom je postalo poznato da neće učestovati na Olimpijskim igrama u Parizu!

Tačan razlog za odustajanje druge teniserke sveta nije sasvim jasan, ali je najverovatnije skopčan sa time da se na OI ne bi mogla takmičiti pod beloruskom zastavom.

- Budući da učestvuju „individualno“ kao nezavisni sportsi (AIN) neće moći da učestvuju tokom parade sportista na otvaranju Igara u Francuskoj, ali „imaće priliku da osete događaj“ - objasnio je Džejms Mekleod, direktor Olimpijske solidarnosti unutar MOK-a kakav će status imati ruski i beloruski sportisti u Parizu.

Pored Sabalenke, Pariz će preskočiti i njena sunarodnica Viktorija Azarenka, pretpostavlja se i istog razloga kao i druga teniserka sveta.

Za sada je samo sedam beloruskih sportista obezbedilo učešće na Olimpijskim igrama i ne očekuje se da taj broj do kraja značajno poraste.

Videćemo kakvi će biti naredni Sabalenkini koraci posle tragedije i samoubistva njenog bivšeg dečka Konstantina Kolcova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading