SREĆA I NESREĆA Ovako je Ivanišević govorio o saradnji sa Novakom, jedna stvar je bila veliki problem

09:45 | 27-03-2024

Tenis 0

Saradnja Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića nije bila laka...

Novak Đoković sa timom
AP Photo/Antonio Calanni

- To što radimo zajedno, ima sreću i nesreću. Sreća je što treniram genijalca, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista ikad. Nesreća je što se samo pobede broje. Finale ne valja, kao da nisi niti došao na turnir. Tu je stres. Pet nas je u ekipi, ali uvek sam ja kriv za sve. To tako ide s trenerom - pričao je svojevremeno Ivanišević.

KO JE GORAN IVANIŠEVIĆ? Novak ga je plaćao pravo "bogatsvo", a znao je da ga izludi tokom mečeva

Otkrio je i kako je izgledala saradnja.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Meni je lakše jer dolazim s ovih prostora. Razumem mnogo stvari koje će napraviti i unapred sam pripremljen na njih. Neke sam i ja radio, no sada kao trener trebam da budem smireniji i staloženiji. Ljudi su mene na terenu gledali kao divljaka ili poludivljaka, ali sam van terena dosta drugačiji. Dosta sam smiren. Niko nije verovao da ja mogu da postanem dobar trener. Ego treba umeti zakopati, ti više nisi važan. Važan je igrač. Nije lako njega motivisati jer je sve već osvojio, ali imamo načina. Mnogo se puta ne slažemo, ali dobra je stvar da se i sporečkamo na terenu. Volim ovaj posao. Ovaj posao se jedino može raditi ako ga voliš i ako imaš podršku porodice. Ako ne znaš da se nosiš sa stresom koji je uvek prisutan, ne možeš da ga radiš - rekao je popularni Zec.

Novak je otkrio da se posle pet godina saradnje rastaje sa trenerom, a ostaje da se vidi kakva će biti odluka i ko će preuzeti ulogu koju je imao Hrvat.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading