NOLE, SRBINE, KRALJU Đokovića pitali o Mesiju i Maradoni, a on pričao - O SVOJOJ ZEMLJI: Hvala mom narodu, predstavljam ih DOSTOJANSTVENO i PONOSNO (VIDEO)

07:00 | 29-03-2024

Tenis 0

Sjajna izjava najvećeg tenisera ikada.

ata
ATA Images

U toku "druženja" između Novaka Đokovića i novinara posle projekcije dokumentarnog filma o Nikoli Piliću u beogradskom Domu omladine, najveći teniser ikada je u jednom trenutku bio upitan da kaže da li ga Srbi vole kao što Argentinci vole Lionela Mesija i Dijega Armanda Maradonu.

"ON JE UJEDINIO SRBE I HRVATE" Đoković EMOTIVNO o svom teniskom ocu: Ratne rane su još sveže (VIDEO)

Naravno, popularni Nole je ostao skroman i nije dozvolio sebi da previše poleti posle takvih komplimenata, pogotovo što spomenuti fudbaleri u svojoj zemlji imaju status božanstva:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Veoma sam zahvalan na podršci i ljubavi koju dobijam od svog naroda. Nemam bilo kakvu primedbu niti bilo šta negativno da kažem. Stvarno sam dobijao ogromnu podršku čitavim tokom moje karijere i nekako vetar u leđa od našeg naroda. Kada sam igrao za reprezentaciju ovde u Srbiji ili bilo gde u svetu na pojedinačnim turnirima ili kada igramo za Srbiju na Olimpijskim igrama, ljudi iz Srbije se uvek potrude da dođu, da pokažu da su tamo, da su tu za mene, da i u tim teškim trenucima kada sam prolazio kroz razne izazove u karijeri, pogotovo one pre nekoliko godina i situacije sa Australijom, tu je nekako čitava nacija stala iza mene i moje porodice i na tome sam večno zahvalan. Tako da, u tom kontekstu mogu samo na taj način da odgovorim.

Odmah je nastavio:

- Kako Argentinci vole Mesija i Maradonu, to sam imao priliku da vidim i da doživim. Ne volim da poredim, ali mislim da ne mogu ništa da kažem osim hvala našem narodu. Uvek sam se trudio da imam svest o tome da u svetu predstavljam i svoj narod i Srbiju. Uvek sam se trudio da to radim sa dostojanstvom i ponosom i da prenesem to na neke nove generacije tenisera. Uvek sam osećao da imam odgovornost da svojim primerom pokažem šta znači ljubav prema svojoj zemlji i kako treba se ophoditi prema tome. U sportskom smislu i u ljudskom smislu - rekao je Đoković, pa dodao:

- Svako od nas ima milion mana, ali sam se nekako uvek trudio da imam i taj prisan odnos pogotovo sa decom i sa svim ljuidima u Srbiji. Trudio sam se da budem dostupan. Tako da, stvarno uživam da imam taj status koji imam u našoj zemlji.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading