"VELIKA TROJKA" MU PRIREDILA IZNENAĐENJE ZA PAMĆENJE Đoković, Federer i Nadal odali priznanje svom velikom rivalu povodom završetka karijere

14:03 | 07-04-2024

Tenis 0

Teniser iz Portugalije, Žoao Souza je poražen od Artura Fisa na turniru u Eštorilu i time završio karijeru sa 35 godina na 272. mestu ATP liste

Đoković, Federer i Nadal
EPA-EFE/ANDY RAIN

Souza je tokom karijere osvojio četiri titule na ATP turu i jedna od njih je bila baš Eštoril 2018. godine. Ostale tri su Pune, Valensija i Kuala Lumpur za 16 godina karijere i nekada 28. igrača planete.

Najbolji teniseri svih vremena poklonili su se svom rivalu sa terena koji je u Eštorilu završio dugu i uspešnu karijeru.

Tokom godina se više puta sastajao i sa igračima iz "velike trojke“, svih šest puta je gubio od Novaka Đokovića, oba puta od Rodžera Federera i sva tri od Rafaela Nadala. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

NOLE POKAZAO KAKAV JE DŽENTLMEN Đoković pred intervju ovim potezom oduševio prelepu Francuskinju: Devojka NBA legende objasnila čitavu situaciju (FOTO)

I upravo njih trojica su mu ukazali najveću moguću čast jer su mu poslali poruku zbog penzionisanja.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković samo je imao reči hvale za portugaslog tenisera.

- Uvek sam se divio tvom borbenom duhu i upornosti, nikad nisi odustajao. To je nešto što ću uvek pamtiti. Uživaj u svom poslednjem turniru u svojoj zemlji - rekao mu je Đoković.

Španski teniser, Rafael Nadal je takođe imao lepe reči za nekadašnjeg protivnika sa teniskih terena.

- Čestitam ti na neverovatnoj karijeri, uradio si mnogo dobrih stvari za portugalski tenis i uvek ćeš biti inspiracija za mnogo dece u budućnosti. Hteo bih da ti čestitam, tebi i tvojoj porodici, svima koji su bili deo tvoje sjajne karijere - rekao je Nadal.

Švajcarski teniser, Rodžer Federer čestitao je na uspesima na terenu, ali se onda prisetio i onih van njega. Za njih Švajcarac kaže da su jako bitni.

- Uvek si bio neko sa kim je bilo lepo provoditi vreme. Trenirali smo zajedno, pomagali jedan drugome da bismo postali bolji. Nadam se da ćeš uživati u penziji, znam da je uvek teško i nadam se da ćemo se opet sresti u budućnosti. Samo sam hteo da ti kažem da mislim na tebe i hoću da ti čestitam na neverovatnoj karijeri. Portugal mora da bude ponosan na tebe - rekao je Federer.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading