MI SMO KAO STARO ZLATO Nole i njegov veliki prijatelj postavili rekord koji će teško biti dostižan, Federer je sada prošlost

09:25 | 09-04-2024

Tenis 0

Đoković je uspeo da obori rekord Rodžera Federera kao najstariji broj 1 u teniskoj istoriji i tako se pridružio Rohanu Bopani koji je to isto uspeo u dubl konkurenciji

nole
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Nikada se nije dogodilo da dvojica najboljih u obe teniske discipline imaju toliko godina. Indijac je već napunio 44. Novak 22. maja slavi 37. rođendan. 

- Mi smo kao staro zlato - rekli su obojica u zajedničkom intervjuu za sajt ATP tura.

- Nije ovaj zbir potpuno balansiran - našalio se najbolji teniser u istoriji.- Nije 50:50. Rohanin doprinos u ovih 80 godina je veći. Ali mislim da ćemo mi i dalje biti jaki. 

SAM PROTIV SVIH Nole prijaveljen za turnir koji mnogi vide kao kraj njegove ere, tu je i Nadal

Obojica se slažu da iskustvo donosi prevagu kao i da tenis donosi mnogo važnih lekcija.

- Ova igra može da vas nauči mnogo toga, ali iskustvo pobeđuje – istakao je Bopana koji je tek zimus, posle trijumfa na Australijskom openu, prvi put postao broj 1 u dublu. 

Đoković koji je na vrhu debitovao još pre 13 godina, u mnogome se slaže sa kolegom po kruni:

– I ja bih rekao da je iskustvo veoma važno, ali i posvećenost igri svakog dana. Vidim Bopanu kako bezbroj sati provodi u teretani, ali i kod fizioterapeuta više nego ranije. Fenomenalno je deliti sa njim Tur toliko mnogo godina i biti broj 1 jedan u singlu i dublu u istom vremenu.

Đoković nije igrao meč Dejvis kupa u Indiji 2014, i to u Bangaloru, rodnom mestu Bopane, ali se nada da bi to mogao da ispravi.

– Ovo je velika stvar i za srpski i za indijski tenis i nadam se da bismo mogli nešto da napravimo u Indiji uskoro. Stvarno se radujem tome. Fenomenalno je. Mi smo kao staro zlato.

Iako je Đoković ima mnogo uspešniju karijeru od Bopane, ove godine nije tako. Indijac je sa Australijancem Ebdenom osvojio gren slem u Melburnu i masters u Majamiju, dok Srbin još nema nijednu titulu u 2024. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading