SVETE, ČUVAJ SE, OVO JE PRAVI NOLE Đoković kao BRZI VOZ protutnjao kroz drugo kolo Monte Karla, Rus nije imao šanse

17:30 | 09-04-2024

Tenis 0

Maestralno izdanje najvećeg tenisera svih vremena.

nole
Valery HACHE / AFP / Profimedia

Novak Đoković je svoj prvi meč na ATP turniru u Monte Karlu odigrao protiv Romana Safjulina, 41. tenisera na svetu. Kao što je bilo očekivano, Srbin je bez ikakvih problema slavio, a posao je završio za jedan sat i 10 minuta - 6:1, 6:2.

NOLE NA PRAGU NEVEROVATNOG DOSTIGNUĆA Ako Đoković pokori Monte Karlo, mogao bi da postavi rekord koji će biti "nedostižan"

Beograđanin je tokom meča imao čak 19 brejk lopti, od kojih je realizovao pet, što je bilo sasvim dovoljno da se ostvari ubedljiv trijumf. Takođe, imao je samo pet neiznuđenih grešaka, u odnosu na 20 koliko je imao njegov protivnik.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zanimljivo, ako popularnom Noletu pođe za rukom da se domogne trofeja u kneževini, njemu će to da bude treći put da osvaja takozvani zlatni masters (po tri pehara sa svakog masters turnira). 

Koliko je ovaj podatak impozantan pokazuje to da ne postoji igrač u istoriji tenisa koji je bar jednom došao do ovakvog dostignuća, što je samo još jedan u argument u prilog konstataciji da je Novak Đoković najbolji i najveći ikada.

U dosadašnjem toku karijere, Srbin se sa Romanom Safjulinom sastao samo jednom i to 2022. godine na turniru u Tel Avivu. Tada je slavio sa 6:1, 7:6 (3).

Đoković - Safjulin 2:0 (6:1, 6:2)

Stadion: "Monte Karlo Kantri klub"; Gledalaca: 9.500; Sudija: Aureli Turte

Cup tree provided by Sofascore
II SET

6:2 - BREJK; SET, MEČ! Apsolutna dominacija Novaka Đokovića, koji je bez ikakvih problema došao do trijumfa.

5:2 - Nema problema kada Novak servira. Još jedan u nizu rutinski odrađenih gemova.

4:2 - Iako je vodio sa 40:0, Đoković nije uspeo da osvoji novi brejk, odnosno gem. Ovako, meč će još neko vreme da potraje.

4:1 - Uz određene poteškoće, stigla je i potvrda brejka. Samo čudo je potrebno da Novak ne pobedi u ovom meču.

3:1 - BREJK! Novak je otvorio četvrti gem sa 40:0, što dovoljno govori koliko je dominantan. Safjulin ga je čak počastio tako što je napravio duplu servis grešku za 3:1.

2:1 - Đoković za sada izgleda veoma sigurno na servisu, Safjulin nije bio ni blizu da mu ga oduzme. Ipak, traži prvi brejk u drugom setu.

1:1 - Delovalo je da će Novak doći do novog brejka, imao je odličnu šansu, ali se Safjulin pribrao, došao do "đusa", a posle i do gema.

1:0 - Odlično je Đoković započeo drugi set, te je prvi gem osvojio u izuzetno kratkom vremenskom intervalu.

I SET

6:1 - BREJK I SET! Đoković je kao od šale završio posao u prvom setu, čemu u prilog ide podatak da je osvojio čak tri brejka.

5:1 - Novak kao da se razljutio, pa je sa nulom osvojio šesti gem. Nadomak je osvajanja i prvog seta.

4:1 - Najduži gem u dosadašnjem toku meča je pripao Safjulinu, koji je tako izbegao da sa nulom izgubi set. Imao je Novak nekoliko brejk lopti, ali je Rus uvek odlično servirao kada je bilo najvažnije i tako se izborio da prvi put odbrani sopstveni servis.

4:0 - Safijuljin je u ovom gemu bio relativno konkurentan, koliko-toliko je održavao korak za Novakom, ali ponovo nije uspeo ozbiljnije da mu zapreti. 

3:0 - BREJK! Đoković je već drugi put oduzeo servis ruskom teniseru. Doduše, mogao je mnogo lakše da osvoji treći gem, pošto je vodio sa 40:0. Dozvolio je Safjulinu da izjednači, ali to nije bilo dovoljno za Romana da učini nešto više.

2:0 - Rutinski je Novak potvrdio brejk. Tokom jednog poena je došlo do duge i atraktivne razmene udaraca, ali ništa posebno osim toga se nije dogodilo.

1:0 - BREJK! Odlično je Đoković odigrao prvi gem i već je oduzeo servis protivniku.

16.20 - Počeo je meč.

16.13 - Igrači su izašli na teren i počeli su sa zagrevanjem.

15.27 - Dobar dan i dobro došli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola ATP turnira u Monte Karlu u kome se sastaju Novak Đoković i Roman Safjulin. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz prestonice Monaka.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading