SVE JE POZNATO Evo kada se vraća Rafael Nadal!

15:08 | 15-04-2024

Tenis 0

Sada je sve mnogo jasnije.

rafa
EPA-EFE/JONO SEARLE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Nakon što je Karlos Alkaraz otkazao učešće na turniru u Barseloni, organizatori su strepeli da li će isto učiniti i Rafael Nadal. Međutim, odluka je pala - Španac će se ipak pojaviti na terenu, donoseći olakšanje organizatorima.

Rafael Nadal se vraća u tenisku arenu! Odluku je potvrdio sam Nadal, oslobađajući tako pritisak sa organizatora turnira u Barseloni, koji su strepeli da li će i on odustati, poput Alkaraza koji se povukao zbog povrede desne ruke.

Prema španskim medijima, "kralj šljake" je konačno potvrdio svoje učešće na turniru u Barseloni.

OPASNO SE SLADE NOLETOVOM MUKOM Španci koriste svaku priliku, još jednom potkačili Đokovića

Rafael Nadal Tanjug/Ap
 

Nadal će započeti takmičenje igrajući protiv Italijana Flavija Kobolija, 62. tenisera sveta, u prvoj rundi. Ovo će biti njihov prvi susret. Pobednik ovog meča će se sastati sa Australijancem Aleksom de Minorom u drugom kolu.

Valja podsetiti da je Nadal u 2024. odigrao samo tri meča, od kojih je ostvario dve pobede i jedan poraz. Poslednji put smo ga gledali na terenu u prvom nedelji januara, kada je na turniru u Brizbejnu trijumfovao nad Dominikom Timom i Džejsonom Kublerom, ali je potom izgubio od Džordana Tompsona.

Nadal je nekoliko puta najavljivao svoj povratak na teren, ali je svaki put u poslednjem trenutku odustajao. Iako je bio prijavljen, nije učestvovao na turnirima u Dohi, Indijan Velsu i Monte Karlu. Međutim, čini se da je došlo vreme da ga ponovo vidimo u akciji.

Ova sezona će verovatno biti poslednja za Rafaela Nadala na Turu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading